Woensdag 30 november was het dan eindelijk zover: de Amerikaanse popgroep ‘30 Seconds to Mars‘ trad voor de eerste keer op in de Lotto Arena in Antwerpen. De groep begon als een familieideetje van Jared Leto en groeide in een mum van tijd uit tot een van de populairste rockbands van de 21ste eeuw.

Na hun succes met de eerste ‘Into to the wild’-tour besloot de groep een wereldtournee te doen met hun nieuwste nummers. ‘This is war’ is de naam van hun huidige tournee, verwijzend naar het gelijknamige nummer. Enkele weken voor het optreden postte de groep een video op hun website waarin ze hun optreden in België aankondigde.

Leto betuigde zijn medeleven met de slachtoffers van Pukkelpop, ook tijdens het optreden in Antwerpen bracht de groep een nummer ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Het optreden was een eclatant succes. Vooral de nummers ‘Closer to the edge’, ‘This is war’ en ‘Kings and queens’ werden door het publiek voluit meegezongen.

Er ontstond nog een klein akkefietje toen de zanger een jongen uit het publiek vroeg hem een onbeleefde uitdrukking aan te leren in onze taal, waarop hem een Frans scheldwoord werd ingefluisterd. Niet iedereen in de zaal bleek hiermee gediend. Buiten dit incidentje was de avond geslaagd. De band toert nu verder naar Oostenrijk, Tunesië en de Verenigde Staten.

© 2011 - StampMedia - Tekst en foto: Sydney De Vos