Deze namiddag trok de achtste editie van de Antwerp Pride veel volk naar Antwerpen-stad. De stoet trekt holebi's en transgenders van over het hele land, die in alle kleuren van de regenboog naar buiten treden. Met, sinds dit jaar, ook moslims die in de parade meewandelen.

Van drie tot en met tien augustus vind je bijna overal in Antwerpen regenboogvlaggetjes. Dat komt doordat het holebi- en transgenderfestival Antwerp Pride weer in de stad is. Dit jaar staan China en kansarmoede bij holebi's in de kijker.

http://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157656544852569

De stoet, die zaterdag door de stad trok, is het absolute hoogtepunt. Tijdens deze achtste editie liepen ook moslimholebi’s mee, die openlijk voor hun geaardheid uitkomen.

Salimonella en Conchita

Tijdens deze kleurrijke zeven dagen zijn er talloze activiteiten georganiseerd: van een karaoke-sessie met XXL-factor winnaar Salimonella tot de pride workout bij fitness het Eiland.

Indien je niet genoeg kon krijgen van deze kleurrijke parade, kan je zondag terecht op de Grote Markt voor het Closing Festival. O.a. Conchita Wurst, die vorig jaar in de Pride te zien was en zong tijdens de Closing Party, zal schitteren op het podium. Ook Songfestival-winnaar van 2009 Alexander Ryback en Natalia zijn dit jaar van de partij.

© 2015 – StampMedia – Tekst: Ange-Vanessa Nsanzineza; foto’s: Fiobos Gkoubras, Liesbeth Knaeps, Milou Verstappen


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 08/08/2015