© Jan Van der Perre

In Antwerpen heeft iedereen wel een verhaal. Tijdens de mediaweek van Gazet van Antwerpen liepen reporters van StampMedia door de stad en plukten ze een toevallige passant eruit voor een leuk gesprek.

“Ik ben veel bezig met mode, en maak ook mijn eigen juwelen. Dat heb ik geleerd in de opleiding goudsmid bij het volwassenenonderwijs. In deze richting waren destijds maar vijftien plaatsen vrij. Ik haalde de selectie, dus moest ik mijn kans gewoon grijpen. Alle juweeltjes die ik nu draag zijn zelf gemaakt.”

“Binnenkort gaat mijn broer trouwen, en ik mag zijn trouwring maken. Toen hij mij vroeg of ik dit wou doen, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik vond het best wel een speciaal moment. Het ontwerp ziet er nu al heel mooi uit. Normaal gezien wordt het een zilveren ring met een diamantje.”

“Eerder heb ik mijn vriend ook al eens een ring gegeven voor zijn verjaardag. Ik vind het leuk om cadeautjes te geven. Natuurlijk is het ook gewoon fijn om mijn geliefden te zien stralen in mijn zelfgemaakte juwelen. Ik hoop ooit van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken. Het zou fantastisch zijn om nog meer mensen vreugde te brengen met mijn eigen ontwerpen.”

“Maar succes komt niet van vandaag op morgen. Momenteel ben ik daarom aan de slag bij de tweedehandswinkel Think Twice, hier op de Meir. Er hangt een heel leuke werksfeer, en het is ook echt mijn ding. Vandaag is heel mijn outfit tweedehands. Dat is voor mij de normaalste zaak van de wereld. Ik hou van mijn job, maar zodra het financieel haalbaar is, kan ik hopelijk beginnen met mijn eigen bedrijfje.”

Deze publicatie kwam tot stand dankzij een exclusieve samenwerking met Gazet van Antwerpen. Zes jongeren van StampMedia draaiden in de eerste week van de paasvakantie mee op de stadsredactie van Gazet Van Antwerpen (GVA). Ze brachten verhalen uit hun eigen leefwereld, en speelden ook in op het dagelijkse nieuws in en rond Antwerpen.

Bekijk hier alle publicaties die de jongeren tijdens de mediaweek bij GVA hebben gemaakt.


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen op 19/04/2023.

vorige volgende