Bart Callaerts (48). © Joris Herregods

In Antwerpen heeft iedereen wel een verhaal. Tijdens de Mediaweek van Gazet van Antwerpen liepen reporters van StampMedia door de stad en plukten ze een toevallige passant eruit voor een leuk gesprek. Dit keer: Bart Callaerts (48).

“Ik ben geboren in Mechelen en opgegroeid in Willebroek. Dertig jaar geleden kwamen we naar Antwerpen omdat mijn vriendin hier ging studeren. Sindsdien ben ik verliefd op deze stad. Die is ondertussen heel hard veranderd. Vroeger was dit een speeltuin voor jongvolwassenen. Maar onder bepaalde burgemeesters kwam er plots verandering.”

“Er was toen heel veel dat niet meer mocht en kon. Dat vind ik spijtig voor de volgende generatie. Eind jaren negentig, begin jaren 2000 kon je spreken van een echt nachtleven in Antwerpen. Er was een bloeiende culturele scene. Dat heb ik gelukkig nog kunnen meemaken. Daarna is dat beginnen afnemen. Veel van de activiteiten werden naar de rand of zelfs buiten de stad geduwd. Vandaag lijkt dat opnieuw te kantelen.”

“Ik hou van elektronische muziek, maar ik noem mezelf geen muzikant. Ik rommel wat met synthesizers en computers. Muziek heeft er bij mij altijd ingezeten, thuis stond er altijd plaatjes op. Ik werk al lang in de reclame, maar ik zeg vaak grappend tegen mijn dochter dat ik nog steeds niet weet wat ik later wil worden. Vandaag ben ik mijn eigen zaak aan het uitbouwen met twee vennoten. Dat betekent veel voor mij, het is een nieuwe start."

Deze publicatie kwam tot stand dankzij een exclusieve samenwerking met Gazet van Antwerpen. Vijf jongeren van StampMedia draaiden in de tweede week van de paasvakantie mee op de stadsredactie van Gazet Van Antwerpen (GVA). Ze brachten verhalen uit hun eigen leefwereld, en speelden ook in op het dagelijkse nieuws in en rond Antwerpen.

Bekijk hier alle publicaties die de jongeren tijdens de mediaweek bij GVA hebben gemaakt.


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen op 18/04/2024.

vorige volgende