Drum-'n-bass lijkt na wafels en chocolade het nieuwe paradepaardje te worden van België. De drum-'n-bassfeestjes zijn zo goed, dat bijna iedere dj hier wil komen draaien. Achter deze raves schuilen geen bedrijven of politici, maar jonge gasten die het genre een eigen platform geven.

Frank Raes en Carlos Michielsen (Gunman & Judah) zijn twee zo'n kerels die met Antwerp Cityflow al twee jaar topkwaliteit naar Antwerpen brengen. Het tweetal ontmoette elkaar voor het eerst tijdens een jamsessie in het Antwerpse cultuurcentrum Zappa. "We wilden aanvankelijk een piratenradio oprichten, maar dat plan was niet verfijnd genoeg", begint Raes. "We hebben daarna veel bij mij thuis afgesproken. Daar is het idee om feestjes te organiseren gegroeid", voegt Michielsen toe.

Mindset

Hun eerste wapenfeit was een chrysostomos (schoolfeest) in het voorjaar van 2010. Volgens Raes was het feestje een groot succes: "De politie is zeven keer langs gekomen om de muziek stil te leggen", lacht hij. Het feestje legde volgens Raes ook het pijnpunt bloot van de drum-'n-bassscene destijds: "Op die grote feestjes werden vooral subgenres zoals liquid funk gepromoot. Wij misten de jump up of dancefloordrum-'n-bass zoals wij het noemen", zegt hij. "Met Antwerp City Flow proberen wij die underground drum-'n-bass al twee jaar te promoten."

De meer dan 15 evenementen op hun palmares bewijzen dat deze nieuwe stroming in drum-'n-bassfeestjes op veel bijval kon rekenen. "Als je mensen met een glimlach 's morgens van het feestje ziet vertrekken, dan weet je dat je goed bezig bent", zegt Michielsen. Voor de artiesten betekent België ook zelden een slechte ervaring: "Internationale artiesten kennen ons land voor hun gastvrijheid en de mooie vrouwen", lacht Raes. "Maar ze weten ook dat feestjes hier altijd goed georganiseerd worden en dat dj's het nodige respect krijgen."

Gunman Audio

Het succes van City Flow lonkt ook buiten de landsgrenzen want dit jaar vinden de eerst edities van Amsterdam City Flow en London City Flow plaats. "We willen City Flow in verschillende steden organiseren en die twee steden stonden allang bovenaan ons lijstje. Volgend jaar zijn Berlijn en Parijs aan de beurt en daarna hopen we ons concept in de VS en Canada te lanceren", glundert Raes.

Daarnaast lanceert Raes dit jaar zijn eigen label: Gunman Audio. "Ik wil op deze manier dancefloor onder de aandacht brengen", licht hij toe. "Ik liep al langer rond met het idee en dankzij steun van onze resident dj's Rowney & G13 heb ik mijn droom kunnen waarmaken."

"Maar het hoogtepunt van dit jaar is de zomer, want dan spelen we op Sunbeatz in Ibiza naast helden zoals Hazard, Original Sin en Sub Zero", voegt Raes nog toe. "Het gaat ons voor de wind!"

© 2012 - StampMedia - Vincent Buyssens


Dit artikel werd gepubliceerd door Knack Focus op 15/03/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 15/03/2012

Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 15/03/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 15/03/2012