© Flickr

Met de verlenging van het contract van de Congolese international Dieumerci Mbokani heeft Royal Antwerp FC eindelijk een einde gemaakt aan de geruchten over zijn vertrek naar China of Frankrijk. “Antwerpen is altijd mijn eerste keuze geweest, en ik kijk er nu naar uit om me bij de groep aan te sluiten”, zei Mbokani na een vergadering met het management van zijn club.

In een exclusief interview met mm2.online, kort voor de coronacrisis, zag de 34-jarige 'Luipaard' zichzelf niet voorgoed 'in zijn kot zitten'. Integendeel, hij richtte zich op nieuwe uitdagingen, zowel op club- als op nationaal niveau, vooral omdat zijn droom om in een wereldbekerfinale te spelen, nooit is weggegaan. Maar Mbokani wilde zichzelf bedenktijd geven.

© Flickr

De vrouw van de voetballer, Marlène Ntesa, kwam eerder ook al in de pers over de mogelijke keuze van haar man. De Belgische sportpers schreef graag over de kwestie. Mevrouw Mbokani wilde graag dat haar man zou blijven, in het belang van zijn stabiliteit: “Als Dieumerci vandaag de dag in goede vorm is, is dat ook te danken aan zijn coach, László Bölöni", merkte ze op. “Ze werken veel samen en bij Standard was hij al als zijn zoon. Bölöni ging vroeger met hem mee naar de academie na de opleiding. Ze kunnen goed met elkaar overweg, zo goed zelfs dat ze soms samen naar het zuiden van Frankrijk vliegen."

Maar tot zijn grote verrassing verlengde László Bölöni, die goed werk had geleverd, zijn contract met Antwerp niet. Mbokani zelf blijft nu liever in de havenstad waar hij een grote schare fans heeft.

Ter herinnering, Mbokani was in het vorige seizoen topscorer. In de 28 wedstrijden van het kampioenschap, dat door de covid-19-pandemie werd ingekort, scoorde de Congolese spits 18 doelpunten, even veel als de Canadese spits Jonathan David van KAA Gent. Hij werd ook verkozen tot Ebbenhouten Schoen, de trofee waarmee de beste speler van Afrikaanse afkomst in België beloond wordt. 

Antwerp trok recent ook nog verdediger Frank Boya uit Kameroen aan.  Hij is een jonge speler van Moeskroen, die voor twee jaar bij Antwerp heeft getekend, later mogelijk te verlengen met twee jaar. Vorig seizoen speelde hij 30 wedstrijden, waarbij hij twee doelpunten maakte en twee assists leverde.


Dit artikel werd gepubliceerd door mm2.online op 30/06/2020

vorige volgende