Op zaterdag 3 januari vond in de Antwerpse Lotto Arena de tweede editie van de Napoleon Games Football Battle plaats. Een clash tussen zaal- en veldvoetbal, en met eersteklasseteams als Kortrijk, Oostende en Lokeren was het spektakel verzekerd. Al gingen die niet met de prijzen lopen.

Tijdens de tweede editie waren er zes teams verdeeld in poules van drie, waarvan de eerste twee naar de halve finale gingen. Onder de deelnemers drie teams uit de Belgische eerste klasse, een titelkandidaat uit de zaal, de Nederlandse eersteklasser Dordrecht en tweedeklasser Antwerp, waarvan de trouwe aanhang massaal aanwezig was.

De openingswedstrijd werd gespeeld door de Great Old en kustploeg Oostende. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd, maar zakten daarna wat weg. Het resulteerde in een ruime 6-3 overwinning voor de troepen van trainer Stricker.

FT Antwerpen deed op zijn beurt wat verwacht werd: het zaalvoetbalteam won zijn beide groepswedstrijden. Eerst ging Oostende met 3-7 voor de bijl, dat door dit verlies vroegtijdig het tornooi moest verlaten. Het rechtstreekse duel met Antwerp liet FT Antwerpen niet aan het toeval over en won deze met overtuigende cijfers: 5-2.

Niet voor eersteklassers

Voor Lokeren liep het minder goed: na een 3-3-gelijkspel in zijn eerste match verloor Sporting de beslissende wedstrijd tegen Kortrijk. Exit Lokeren, maar toch twee spannende halve finales: enerzijds Kortrijk - FT Antwerpen, anderzijds Dordrecht – Antwerp. De laatste overgebleven eersteklasser kon zijn favorietenrol niet waarmaken en sneuvelde in de halve finale. De finale werd uiteindelijk een clash tussen de top op Antwerpse velden en het zaalvoetbal.

http://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157649727747717/

Na een zeer spannende finale, waarin het op en neer ging, volgde een razend spannend slot. Na de reguliere speeltijd was er nog geen winnaar, waardoor shoot outs moesten zorgen voor de beslissing. Een shoot out is een soort strafschop, waarbij de speler met de bal recht naar de doelman mag lopen, om dan te trappen. Hier was, net als in de groepswedstrijd, FT Antwerpen te sterk voor Antwerp.

Nadat het nationale zaalvoetbalteam in de eerste editie troosteloos onderuit ging, zorgde FT Antwerpen deze keer voor eerherstel. De kapitein van FT kwam de cheque van 7.000 euro alsook de beker ophalen onder luid applaus. De peter van het tornooi, Johan Boskamp, mocht de prijzen overhandigen. Ook Antwerp kreeg een troostprijs: een cheque van 3.500 euro.

© 2015 – StampMedia – Stefan Lambrechts




Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 06/01/2015