reacties (0)


Op vrijdag 23 oktober vieren kinderen en jongeren de Dag van de Jeugdbeweging. Met als thema ‘Zingt!’ zetten leden vrijdagochtend luidkeels hun jeugdbeweging in de schijnwerpers. Aan het station Antwerpen-Centraal kwamen ze samen voor een reuzegroot ontbijt. En vanavond is er ook nog een feestje.

De Dag van de Jeugdbeweging is een initiatief van alle koepelorganisaties uit het Vlaamse jeugdbewegingenlandschap, met steun van de Vlaamse overheid. Zo vieren ze het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren in Vlaanderen een jaar vol spel en plezier te bezorgen. 

In Antwerpen gaat het om 15.000 leden van zo’n 120 jeugdbewegingen. Heel wat onder hen zakte vrijdagochtend af naar het Astridplein, de place to bevoor kortgerokte en -gebroekte jongeren. En er is op deze 23 oktober nog een extraatje: vrijdagavond kunnen ze feesten in de Waagnatie, tijdens de Nacht van de Jeugdbeweging. De stad steunt dit initiatief met 10.000 euro aan subsidies.

© 2015 - StampMedia - foto's: Stefan Lambrechts


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 23/10/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 23/10/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 23/10/2015


Reacties

Plaats een reactie