© Kayin Luys

Vier jaar na de grote doorbraak keerde de Vlaamse band Bazart op 20 en 21 april terug naar de Ancienne Belgique, de plek waar het allemaal begon. In 2015 stonden ze er voor het eerst in de AB Club, waar een bescheiden 250 mensen plaats kunnen nemen. Drie jaar later stonden ze op de Main Stage van Pukkelpop, en zongen ze voor een uitverkocht Sportpaleis. Om het succes te vieren leek het de band niet meer dan logisch om nog eens terug te keren naar de AB, ditmaal voor twee optredens voor een intiem publiek van 2.000 mensen.

Niemand die het publiek beter kon opwarmen dan Kevin van Down the Road. Vanuit de tribune liet hij een tiental minuten voor het begin zijn dansmoves zien, onder luid applaus. Nog enkele keren zwaaien en het publiek was er klaar voor. En dat wist Bazart ook. Met een publiek dat stond te popelen, opende ze de avond met ‘Nodig’.

Na enkele nieuwere nummers barstte het pas echt los toen de eerste noten van ‘Nacht’ gespeeld werden. Er viel een doek naar beneden waarachter een extra bassist en drummer verscholen stonden. Die mochten de band de rest van de avond versterken. Ondanks dat de stembanden van het publiek tijdens de nieuwe nummers even stillagen, kwamen die bij de oudere nummers weer helemaal tot leven. Zowel jong en oud danste, zong en filmde. Dat bleef ook zo tijdens ‘Goud’. Gezamenlijk zong Bazart samen met drie generaties om liever snel naar de hel te gaan, in plaats van traag naar de hemel.

© Kayin Luys

We want more!

Totdat het opeens, abrupt, stopte. De jongens verdwenen zonder iets te zeggen van het podium. Sommigen keken verward, anderen riepen luidkeels “We want more!”. En wie zou Bazart zijn, als de drie sympathieke Gentenaars niet zouden ingaan op dat verzoek. Nog twee liedjes speelden ze, om de avond af sluiten met ‘Grip’. Dat werd speciaal opgedragen aan, wie kon het ook anders, Kevin die eerder de zaal al opgewarmd had.


Dit artikel werd gepubliceerd door NewsMonkey.be op 25/04/2019

vorige volgende