© Evy Raes

TEDxFlanders was 3 april toe aan zijn tiende editie. Dertien sprekers vertelden in twaalf minuten hun ideas worth spreading. Wij vragen presentatice Khadija Rejdy en vrijwilligster Emmy Stevens wat TEDx zo bijzonder maakt. Sprekers Thierry Geerts, CEO van Google en Nadia Aimé, technologisch en sociaal onderneemster, doen hun ideeën uit de doeken.

Khadija, je bent diversiteitsmanager en ondernemer. Hoe ben je bij TEDxFlanders betrokken?

TEDx heeft me gevraagd om hier te komen presenteren. Ik vind het een mooie kans, omdat de hele dag rond het delen van kennis draait. Dit initiatief moet worden voortgezet, daaraan mogen meewerken is een privilege.

Khadija Rejdy © Amine Maazi
TEDx is een zeldzame plek waar we kennis kunnen uitwisselen, los van het internet.

Emmy, jij bent student. Waarom vrijwillig je bij TEDx?

TEDx is een zeldzame plek waar we kennis kunnen uitwisselen, los van het internet. Binnenkort maak ik mijn studies psychologie af. Ik hoop in de toekomst nog met Team TEDx te kunnen samenwerken.

"Het is praktischer om een TEDx-video te bekijken dan een boek te lezen."

Thierry, jij bent CEO van Google België, waarom ben je hier?

Ik heb een boek geschreven over de impact van digitalisatie. Veel mensen zijn daar nu nog bang voor. Ik wil hen motiveren om de wereld te verbeteren door middel van de beschikbare technologie. Daarover mogen spreken op TEDx is fantastisch.

Waarvoor staat TEDx voor jou?

Het is praktischer om een TEDx-video te bekijken dan meerdere dagen een boek te lezen. Met zo’n video krijg je in een paar minuten al een idee van iemand zijn verhaal of ideeën. Dat vind ik ook meteen het grootste voordeel aan TEDx. Daar tegenover staat dat het best stresserend is. Ik ben het niet gewend om precies 12 minuten te spreken met een aftelklok erbij.

Wat heb je op het podium verteld?

Ik heb net een boek geschreven over digitalisatie. Ondanks het succes van het boek in België blijf ik promotie maken, omdat we in ons land nog bang zijn van digitalisatie. We hebben echt nog veel werk.

Vier jaar lang was ik hier vrijwilliger, nu treed ik aan als spreker.

Nadia, jij bent technologisch en sociaal onderneemster. Wat betekent dat?

Mijn organisatie heet ‘She leads digital’, daarmee willen we jongeren en vrouwen alles aanleren wat met de digitale wereld te maken heeft.

Hoe is je presentatie verlopen?

Vier jaar lang was ik hier vrijwilliger, nu treed ik aan als spreker. Dat was best emotioneel voor mij. TEDx is een platform waarop mensen hun ideeën kunnen delen, maar ook hoe zij de wereld zien en hoe ze die vormgeven. Het is een platform waarop mijn ideeën impact hebben.

Nadia Aimé © Evy Raes
vorige volgende