Het typische eten op festivals bestaat meestal uit een lekker vettige hap zoals hamburgers, frietjes of kebab. Dat is op dancefestival Tomorrowland niet anders. Toch wil de organisatie ook kiezen voor Belgische lekkernijen en streekproducten. En die worden hier zeker gesmaakt.

De foodzone biedt voor elk wat wils. Wim Ballieu heeft met zijn Balls & Glory een standje veroverd in de foodzone vlak achter het hoofdpodium. Daar laat zijn team Belgen en buitenlanders kennismaken met de gevulde ambachtelijke gehakbal en ‘stoemp’. Balls & Glory heeft in ons land wel wat naambekendheid – wij polsten even wat de hongerigen ervan vonden.

Heidi uit Canada bestelde een gehaktbal met champignons en truffel. “Ik heb deze gekozen omdat het zo exotisch klinkt, maar eigenlijk is het een vrij simpele gehaktbal”, legt ze uit. Sofie uit Veurne geniet in ieder geval haar keuze, kip met appel en een goede schep puree erbij. “Het is zeer lekker en het vult ook goed, je hebt nadien zeker geen honger meer”, aldus Sofie.

Aardbeien uit Hoogstraten

Aan de doorgang van het festivalterrein naar Dreamville zijn nog meer Belgische lekkernijen te proeven. Daar staan enkele bevallig dames verse aardbeien uit Hoogstraten te verkopen. Met het warme weer verkopen ze goed, al hebben ze flinke concurrentie van het kraampje naast hen, waar je frozen yoghurt met toppings naar keuze kan halen. Spanjaard Sergio weet wel waarom hij voor de zoete aardbeien kiest: “Ze zijn enorm lekker en zeer verfrissend bij deze hitte”, verklaart hij.

Een beetje verderop zitten een biertent met Belgische bieren en de Belgian Chocolate Experience rustig onze nationale trots te verdedigen. In de biertent is het een komen en gaan van frisse pintjes, er hoeft geen uitleg bij dat het de feestvierders smaakt.

Bij hun buren op het terras zitten enkele genieters te snoepen van hun Calleboutdessert. Het is een specialleke: een crème van passievrucht en bergamot gemengd met chocolademousse en geserveerd op een crumble van chocolade en cacao. Daarin zit een kleine scheut van het Kapucijnenblad die overgoten wordt met het sap van komkommer en appel. De Russische Zhenya Cherhava denkt er het hare van. “Het is een beetje vreemd, ik heb nog nooit zoiets gegeten. Ik had verwacht dat het meer naar chocolade zou smaken, maar het smaakt naar komkommersap”, lacht ze.

Maison Bru

Voor de levensgenieters onder ons die iets meer geld op tafel willen leggen, heeft Tomorrowland enkele topkeukens geselecteerd. Zo kan je in Maison Bru terecht voor de culinaire escapades van Wout Bru. Hier loop je niet zomaar binnen, reserveren moet op voorhand en de plaatsen zijn beperkt. Je krijgt er wel een fantastisch uitzicht op de mainstage bij.

In het Belgian Steak House kan je het zelfs nog exclusiever krijgen, al is het alleen weggelegd voor de rijke happy few. Wij zullen het bij een heerlijke gehaktbal houden.

© 2014 – StampMedia – tekst: Emily Van Campenhout, foto’s: Mathias Peeters


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 19/07/2014