Op dinsdag 17 mei bezochten niet alleen koning Albert en koningin Paola het Antwerpse MAS (Museum aan de Stroom). Ook de bekende Chinese filmactrice Zhang Ziyi kwam een kijkje nemen. Antwerpen was in België de eerste stad die zij bezocht.

Zhang Ziyi, geboren in Peking, begon haar carrière als danseres. Op haar achttiende mocht zij naar een prestigieuze acteerschool: 'The Central Academy of Drama' in Peking. Ze debuteerde in 'The Road Rome'. In het Westen werd ze bekend door haar rol in 'Crouching Tiger, Hidden Dragon'.

Bezoek MAS

Voor Zhang was dit de eerste reis naar België. "Enkele vrienden en andere modellen hebben mij verteld over België", zei Zhang. "Antwerpen staat bij mij bekend om zijn diamanten en de chocolade." De Chinese actrice ontving een uitnodiging van de stad Antwerpen voor de opening van het MAS. Ondanks haar drukke agenda paste een tussenstop in Antwerpen gelukkig in haar programma. Zhang zette vervolgens haar reis naar het filmfestival van Cannes voort.

De actrice genoot van haar eerste bezoek aan het MAS. "Het gebouw heeft een mooie, rode gevel. Ook de strakke vierkantvorm oogt modern", vertelt ze genietend. "Boven heb je een prachtig panorama op de stad. Nu weet ik pas echt hoe Antwerpen eruitziet."

In de namiddag bezocht Zhang nog de rest van de stad. Maar veel tijd had ze niet, ze moest namelijk haar vlucht halen.

Nieuwste film

Op dit moment draait haar nieuwste film Love for life in Hong Kong en in China. Het verhaal gaat over de liefde tussen twee AIDS-patiënten. Changwei Gu regisseert de film. Of deze film ook in Europese bioscopen zal spelen is nog onduidelijk.

© 2011 - StampMedia - Hoi-Fung Ng