Zingen betekent veel voor de Genkse Claudia Guarraci. Drie jaar geleden nam ze deel aan 'The Voice' en nog steeds treedt ze op in Limburg en ver daarbuiten. "Muziek is mijn passie. Ik wil er graag mijn brood mee verdienen", zegt ze. "Maar het is niet eenvoudig."

Je komt zelf uit Genk. Hoe voelt het om hier op te treden?

Claudia Guarraci: “In het publiek staan veel kennissen en familieleden. Dat maakt het wel spannend. Hoewel ik bij al mijn optredens wel supporters meeneem, voelt het toch anders om op te treden in je eigen thuisstad.”

Ga je zelf nog enkele optredens meepikken op Genk On Stage?

Claudia: "Ik treed op om middernacht (we interviewen Claudia vóór haar optreden, nvdr). Daardoor zal het me niet lukken om ervoor nog een optreden mee te pikken. Ik moet nog soundchecken en alles opbouwen. Vrijdagavond ben ik wel naar Yass gaan kijken. Hij heeft ook nog meegedaan aan 'The Voice'. De rockband Holy Mud wil ik ook nog zien."

Hoe bereid je je voor op een optreden? Heb je bepaalde rituelen?

Claudia: "Er zijn geen bepaalde gebruiken die ik telkens uitvoer voor ik op moet. Ik zorg gewoon dat ik voldoende repeteer. Het zou een ramp zijn moest ik mijn tekst vergeten.”

Wil je voltijds bezig zijn met muziek? Of zie je het meer als een hobby?

Claudia: "Muziek is mijn passie. Ik zou van zingen graag mijn voltijdse job maken. Helaas is dat in de Belgische muziekscene niet zo eenvoudig. Ik ben aan de PHL Music afgestudeerd als muzieklerares. Nu volg ik een bijkomende opleiding muziektherapie in Gent. Ik ben dus elke dag met muziek bezig. Toch realiseer ik me dat het niet makkelijk zal zijn en daarom blijf ik met mijn beide voeten op de grond."

Is het dan moeilijk rondkomen als beginnend artiest?

Claudia: “Jazeker. Ik kom nooit uit de kosten en zou op dit moment niet van mijn optredens kunnen leven."

Het is al enkele jaren geleden dat je aan 'The Voice' hebt meegedaan. Blijft je succes aanhouden of zijn er nu al wat minder optredens.

Claudia: "Het gaat eigenlijk steeds beter! Ik krijg meer en meer boekingen. Dat zit dus wel snor. Maar die optredens komen zeker niet uit de lucht vallen. Ik moet blijven vechten voor mijn plaatsje."

Heb je verder nog dromen? Is er nog iets dat je wil bereiken met je zangcarrière?

Claudia: "Ik ben een commercieel artiest. Tegen een optreden in het sportpaleis zou ik zeker geen neen zeggen. Het in het buitenland maken, zie ik ook wel zitten. Maar dat zijn natuurlijk dromen. We zien wel wat de toekomst brengt.

© 2014 - StampMedia - Cato Beljaars


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 29/06/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 29/06/2014