Genk on stage vierde zijn tienjarig bestaan met een spetterende editie. Ondanks de regen op zondag trok het gratis festival ook heel wat bezoekers. Naar schatting 110.000 mensen zakten af naar de verschillende podia in het centrum.

Zowel lokaal als (inter)nationaal talent stond geprogrammeerd op de zes verschillende podia verspreid over Genk-centrum.
Duplicate opende sterk in de Winterslagstraat net zoals Allan Boots op de Mainstage. De Headliners stage was op en top Belgisch met De Mens en Daan als opwarmers voor een schitterende Milow als grootste publiekstrekker.
Dat dubstep populair is onder de jongeren zal Genk geweten hebben. De Factor J stage werd op vrijdag ingepakt door Metrik en Murdock die het beste van zichzelf gaven.

Dat Genk on stage een topfestival is, was te merken op zaterdag. Hooverphonic, Soulsister en School is Cool deden de temperatuur stijgen op de mooiste dag van het weekend.
De kids beleefden samen met Kapitein Winokio een onvergetelijke namiddag. Nadien deed Tyler Hilton menig tienerhart smelten op de Headliners stage. Genk on stage moest zeker niet onderdoen voor het Afro-Latino festival, het aanwezige publiek genoot met volle teugen van de reggae van Pourkwappa dat afsloot in het Winterslagstraatje.

Ondanks de regen bracht Gers Pardoel op zondag toch de zon mee uit Nederland. Hij speelde zijn grootste hits net zoals Das Pop en Will Tura. Net zoals zaterdag pakten de kinderen de Factor J stage over met optredens van Laura Omloop en Bandits. Marco Z deed het publiek meefluiten op zijn hit I'm a bird en ook de rest van de set deed smaken naar meer.
De dag werd intiem afgesloten door het folkachtige Isbells in de gezellige tent van Factor J².

© 2012 - StampMedia - Antonino Musso, foto: Pauline Poelmans



Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 26/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 26/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 26/06/2012