Op vrijdagavond 17 augustus stond Radio 2 helemaal in het teken van de awardshow Zomerhit 2012. Vorig jaar mocht Kato met de Zomerhit-trofee gaan lopen, dit jaar gingen alle ogen naar de grote winnaar De Romeo’s, met hun hit Vlaanderen Feest.

De show, die plaatsvond op de zeedijk in Westende, werd gepresenteerd door Geena Lisa en Bart Peeters, die het presentatie- en entertainmentvak tot in de puntjes beheersen. Het publiek kon op voorhand uit honderden nummers kiezen en via de site van Radio 2 hun stem uitbrengen. In de categorie zomerhit 2012 kwamen vier topfavorieten naar voren: Christoff, 3M8s, De Romeo’s en Marco Z. Christoff kon er in Westende niet bij zijn, maar werd wel nog getoond via een livestream camera.

Show

De awards werden één voor één uitgereikt, tussendoor werden optredens gegeven. In de categorie 'Ambiance' vielen de hoofdwinnaars, De Romeo's, al eens in de prijzen. Als 'Beste Kidspop' mochten Brahim en Ketnet-wrapster Charlotte met de prijs gaan lopen. Ze brachten vlak daarna hun single tegen pesten nog eens op het podium. De prijs voor de 'Beste mannelijke artiest' ging naar Christoff, die het publiek bedankte via de livestream. 'Beste vrouwelijke artiest' ging naar de sympathieke Barbara Dex die haar overwinning allesbehalve verwacht had. "Als ik een stoel had, zou ik er zeker vanaf gevallen zijn", zei ze toen ze trillend het podium betrad om haar prijs op te halen. De categorie 'Doorbraak' ging naar The Voice van Vlaanderen-winnaar Glenn Claes, die een heleboel fans had meegebracht. Nicole en Hugo werden ook in de bloemetjes gezet met het 'Beste Nederlandstalige Lied' voor hun Schietgebed, geschreven door Bart Herman. Hooverphonic With Orchestra was dan weer de 'Beste performance'-award waard. Noémie en co. verrasten de luisteraars daarna met hun nummer Unfinished Sympathy, enkel met piano gebracht. Geen awards voor hitsensatie Milk Inc. dit jaar, maar wel een daverend optreden met hun nieuwste single Miracle. De show werd uiteindelijk afgesloten door een daverend vuurwerkspektakel, dat twintig minuten lang duurde.

Grote winnaar

Naast de winnaars van de verschillende categorieën was er maar één act die met de hoofdprijs mocht gaan lopen. Dit jaar waren dat De Romeo’s. De luisteraars van de familiezender kozen hun single Vlaanderen Feest tot de allerbeste van deze zomer. De mannen, die vooral bekend zijn uit de vtm-soap Familie, zijn niet alleen goede acteurs, maar lieten op het podium ook zien dat ze behoorlijke entertainers zijn. De drie zangers bewijzen eveneens dat de Vlaamse muziek niet aan populariteit verloren heeft: ze kaapten eerder al een gouden plaat weg met hun debuutalbum.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 18/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 18/08/2012