reacties (0)

Actrice en modejournaliste Diane Pernet kwam op 3 december naar muziekcentrum AMUZ in Antwerpen. Daar vond de zevende editie van ASVOFF plaats, het kortfilmfestival van Pernet. “Everyone knows Diane!”

‘A Shaded View On Fashion Film’ of ASVOFF is het kortfilmfestival van de New Yorkse modeontwerpster Diane Pernet. Naast haar passie voor mode verdiende Pernet ook haar kost met acteren. “Het concept ontstond toen ik aan het praten was met een filmproducer in L.A. Hij vertelde me wat wel en niet moest. Dat bracht me op het idee om zelf iets op te richten. Op mijn manier!”, klinkt het bij Pernet.

Na Parijs: Antwerpen

Terwijl ik met de actrice praat, loopt de 17de eeuwse kapel vol met mode- en filmliefhebbers uit heel Europa. Mensen gekleed in zwart van ‘head to toe’, anderen met een supersize bontjas en grungers uit Duitsland. Allen keken heel aandachtig toen de mysterieuze Pernet binnenkwam. Wanneer ik aan een Duitse fashionista vraag of ze Pernet kent, zei ze: ‘ Of course I know Diane, everyone knows her!’

ASVOFF wordt georganiseerd in samenwerking met het MoMu, ModeMuseum Provincie Antwerpen en de stad Antwerpen.Na Parijs had ‘t Stad de privilege om de kortfilms te tonen. “Parijs is mijn muze: het bruist van de mode. Ik ben er gaan wonen omdat New York heel “ghetto” was. Ik voelde me er niet veilig. Daar kon ik mij niet als artiest ontplooien”, stelt de fameuze modeontwerpster.

https://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157649487227689/

“Ik was er voor Lady Gaga”

Pernets ‘look’ is zeer apart: helemaal bedekt in het zwart. Ze draagt een hoofddoek met spinnen en een zonnebril. Wie zit achter deze persoon? “Mag ik zeggen dat u me doet denken aan Lady Gaga?”, vraag ik zeer voorzichtig. Ze antwoordt met haar hese stem: “Dat heb ik al eerder gehoord! En neen, dat vind ik niet erg. Ik was er al voor Lady Gaga. Dit ben ik!”

Pernet legt uit dat de spinnen op haar hoofddoek gemaakt zijn door een goede vriend van haar, een juwelier. Ze laat me ook een filmfragment zien dat onze Dries Van Noten selecteerde. “Dries is geweldig! I love him, en daarom heb ik hem ook als jurylid benoemd. Hij zal een expositie hebben in Antwerpen. Die is zeker de moeite waard.”

The show must go on

Enkele Nederlandse dames onderbreken ons en vragen aan Pernet: “Ben jij de dame van de poster?”. Een droge ‘ja’ volgt. Modedesigner Jasna Rokegem kan intussen niet wachten om met de New Yorkse op de foto te gaan nog voordat de film begint.

Wat de vertoning betreft: de fragmenten waren extravagant en een beetje choquerend voor mijn buur, die werkte bij het MoMu. Na een korte pauze volgde een iets luchtiger tweede gedeelte. Met een optreden van School is Cool werd de avond besloten en vertrokken bezoekers en bewonderaars met gemengde gevoelens naar huis. De films waren, net zoals Pernet, zéér speciaal.

© 2014 – StampMedia – Tara Boutaleb
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 24/12/2014


Reacties

Plaats een reactie