De Gentse Feesten zijn the place to be om de onenightstands aaneen te rijgen of om een goede basis te leggen voor een vaste relatie. Wij gingen op zoek naar koppels die elkaar beter leerden kennen tijdens de Feesten.

Kaat (21) en Mathieu (22): “We hebben elkaar leren kennen via een vriendin. Dat is zo’n drie jaar geleden. Het klikte tussen ons, maar de vlam sloeg niet meteen over. Vorig jaar kwamen we elkaar toevallig tegen tijdens de Feesten in het Baudelopark en geraakten we aan de praat. Uiteindelijk was het Mathieu die het initiatief nam door de volgende ochtend een sms’je te sturen om opnieuw af te spreken. We hebben nog diezelfde week onze eerste date gehad op de Feesten. Die dag is de vonk écht overgeslagen.”

Nina (24) en Klaas (27): “We waren al een tijdje buren en er hing een zekere spanning tussen ons. Op een avond vroeg Klaas of we anders samen niet eens naar de Gentse Feesten zouden gaan. We hebben de Feesten beleefd zoals het hoort: kuieren door de stad en af en toe eens een pintje drinken. Die avond heeft onze liefde een duwtje in de rug gekregen. Ondertussen zijn we al drie jaar samen.”

Tiessam (17) en Andreas (18): “We kenden elkaar al een hele tijd, maar we waren gewoon kennissen. Wel hadden we al een oogje op elkaar. Een paar jaar geleden kwamen we elkaar tegen op de brug achter het podium van Polé Polé. We hadden elkaar wel gezien, maar we zijn niet op elkaar afgestapt. Moesten we dat toen wel gedaan hebben, dan waren we waarschijnlijk al eerder een stel. Toegegeven misschien waren we toen nog wel iets te jong voor zo’n vaste relatie. Nu zijn we een goed koppel en gaan we voor het eerst samen de Gentse Feesten beleven.”

Julie (23) en Dennis (25): “We waren al een tijdje bevriend, toen we samen afspraken in de Charlatan. Julie maakte haar opwachting in de goot van het café. In die goot werden we verliefd op elkaar. Sindsdien gaan we elk jaar naar de Gentse Feesten en is de Charlatan ons stamcafé.”

© 2013 – StampMedia / Mediaraven - Karolien Segers, Tatjana Van Raemdonck