Op maandag 10 september 2012 was de Grote Markt van Diest enorm blij om rolstoelsprintster Marieke 'Wielemie' Vervoort te verwelkomen. Wielemie heeft op de Paralympics in Londen een gouden en een zilveren medaille voor ons land kunnen bemachtigen. Reden te meer om een groot feest voor haar te organiseren.

Een halve week op voorhand, de dag nadat Vervoort goud had kunnen bemachtigen, besloot de stad Diest om een klein welkomstfeestje te organiseren. Een massa mensen werd uitgenodigd om haar overwinningen mee te vieren. Op de Grote Markt stond het op de avond van het feest dan ook zwart van het volk. Optredens waren er onder andere van Liliane St. Pierre en Vixen 5, het groepje van Bert Voordeckers uit The Voice van Vlaanderen. De Grote Markt ging helemaal uit z’n dak toen Marieke zelf verscheen.

Prestatie

Vervoort pakte in eerste instantie al zilver op de 200 meter rolstoelsprint in haar categorie. Op de 100 meter rolstoelsprint deed ze het nog beter: ze behaalde goud. Het stadium van de Paralympics was helemaal onder de indruk en ook de beelden liegen er niet om. Vervoort behaalde niet alleen de medaille, maar zette ook een nieuw paralympisch record neer.

Wielewie?

Marieke 'Wielemie' Vervoort is een rasechte Diestenaar met heel wat karakter. In 2000 belandde ze door een zeldzame spieraandoening in een rolstoel. Tijdens een lang revalidatieproces leerde ze 'al rollend' haar plan te trekken. Naast rolstoelsprinten beoefent ze ook verschillende andere sporten. In 2009 leidde ze haar hond Zenn op tot hulphond. Daarnaast werd ze in haar voorbereidingen en prestaties op de Iron Man in Hawaï gevolgd voor de Woestijnvis-serie Een simpel plan en schreef ze een eigen boek: Wielemie: sporten voor het leven.

In 2007 werd Vervoort al eens benoemd tot 'Trots van Vlaanderen', wegens haar doorzettingsvermogen. Dit jaar verdient ze volgens de Diestenaren absoluut de titel 'Sportvrouw van het Jaar'.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto's: Pauline Poelmans en Magali Merzougui


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 12/09/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 12/09/2012