“In love with Belgium”, twitterde actrice Brogan Ellis toen ze acte de présence gaf op het filmfestival van Gent. Samen met haar collega Lauren McQueen schittert ze in 'The Violators', het filmdebuut van romanschrijfster Helen Walsh. “Ik hoop dat mensen denken: dat zijn twee sterke vrouwelijke personages in een sterk verhaal.”

Hoe waren de reacties tot nu toe over 'The Violators'?
McQueen: “We kregen veel positieve reacties op verschillende filmfestivals.”

Ellis: “We dachten zelfs dat we gingen winnen op het Berlin Film Fest - het was nipt.”

De film werd met een klein budget gemaakt.
McQueen: “Inderdaad. We moesten het doen met de belichting die er was en soms hebben we iets niet kunnen filmen omdat het budget het niet toeliet, maar we zijn er wel in geslaagd om de film te draaien.”

Wat hoop je dat mensen uit de film meenemen?
Ellis: “Ik hoop dat mensen denken: dat zijn twee sterke vrouwelijke personages in een sterk verhaal en dan daar hun conclusie uit trekken. En ik hoop ook dat mensen meer vertrouwen zullen hebben in vrouwelijke regisseurs, want Helen Walsh heeft het geweldig gedaan. “

Hoe zijn jullie begonnen met acteren?
McQueen: “Ik ben als jong meisje begonnen met theater en musicals. Toen ik elf was, wist ik dat ik iets wou doen met tv. Ik volgde acteerlessen en workshops om mijn ‘acting’ bij te schaven. Toen ik in de krant een zoekertje zag voor een rol voor 'The Violators', ben ik auditie gaan doen. Ze vonden me goed, dus heb ik de hoofdrol mogen vertolken. Ik heb trouwens ook voor de rol van Rachel geprobeerd, maar ze vonden me beter als Shelly.”

Ellis: “Mijn verhaal lijkt op dat van Lauren. Ik ben ook klein begonnen, met workshops en kleine rolletjes, en door een zoekertje in de krant ben ik hier terecht gekomen. Mijn eerste echte acteerervaring deed ik op mijn vijftiende op, dat was voor een tv-serie.”

Zijn er acteurs waarmee jullie dolgraag willen samenwerken?
Ellis: “Christopher Waltz.”

McQueen: “Ik zou zo graag in een film willen spelen naast Angelina Jolie en Leonardo DiCaprio.”

Wat is het beste advies dat je als actrice hebt gekregen?
McQueen: “Less is more. Soms is het beter om minder expressief te zijn, zodat het beter overkomt op camera.”

Ellis: “Ik heb geleerd dat je al je goede en slechte ervaringen moet opbergen of opschrijven. Wanneer je een scène speelt, moet je daaraan denken en alles geven om jezelf tot het uiterste te brengen. 

Zijn er bepaalde genres die je absoluut niet wil doen?
Beiden: “Neen.”

McQueen: “Het is niet tof om dezelfde rollen te spelen, dus ik sta open voor alles.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?
McQueen: “Ik begin volgende maand met een nieuw filmproject, ‘The Wasting’. Ik speel een meisje met anorexia, dat te maken heeft met een geest die haar lastigvalt. Het is een psychologische thriller met paranormale activiteiten en we beginnen eind deze maand met de opnames!”

Ellis: “Ik blijf wel actief met acteren bezig, maar ik doe het rustig aan momenteel.”

Hebben jullie plannen om richting Hollywood te trekken?
McQueen: “Dat zou een droom zijn die uitkomt. Ik heb dankzij 'The Violators' een Amerikaanse agent die me zal bijstaan om een carrière in Hollywood te beginnen. Spannend!”

Ellis: “Ik houd teveel van Britse cinema, dus blijf ik liever waar ik ben. Maar zeg nooit nooit natuurlijk.”

© 2015 – StampMedia - Karima El Bajaj