Het Fresh Free Urban Culture Festival in de Zomerbar van Mortsel werd plots afgelast wegens een administratiefout. De nieuwe datum is 23 juli.

Het Fresh Free Urban Culture Festival biedt een waaier van muziekstijlen en workshops aan voor jong en oud. Bekende en beginnende artiesten en dj's brengen rap, R&B, breakdance en old skool funk. Het festival wil alle talent een kans geven en bestaat uit twee luiken. Part 1 zou doorgaan op zaterdag 2 juli, maar werd plots afgelast. De organisatoren werden slechts twee dagen van tevoren ingelicht wegens een administratieve fout. Op 2 juli vond er namelijk ook een internationale beurs over Koi-vissen plaats in de zomerbar van Mortsel. De organisatoren waren genoodzaakt een andere datum te zoeken voor het langverwachte festival.

Teleurgestelde reacties

Het nieuws sloeg in als een bom. Niet alleen het organisatieteam, maar ook de inwoners van Mortsel en omstreken waren teleurgesteld. Volgens organisator Gerd Maerten (29) alias Dj G-Spot keken de mensen echt uit naar dit festival: "Ze zouden massaal komen opdagen met hun vrienden. Heel het organisatieteam heeft hieraan met hart en ziel gewerkt. Ik hoop dat iedereen weet dat de fout niet bij de organisatie ligt."

Nieuwe datum

Na een overleg tussen het organisatieteam en de gemeenteraad is er een nieuwe datum uit de bus gekomen. Het festival zal nu plaatsvinden op zaterdag 23 juli. Op enkele veranderingen na gaat de editie door zoals gepland voor 2 juli. Part 2 zal nog altijd plaatsvinden op zaterdag 13 augustus. Op beide festivals wordt iedereen verwacht vanaf 2 uur ’s middags in Fort 4, op de Neerhoevenlaan te Mortsel.

Opgelucht gaat de organisatie weer van start met de voorbereidingen om menig festivalganger te laten genieten van dit evenement. "Nu concentreren we ons op de editie van 23 juli. Wie weet, brengen we nog meer mensen bij elkaar", besluit Maerten hoopvol.

© 2011 - StampMedia - Pauline Eeckhout


Dit artikel werd gepubliceerd door VlaamseRap op 04/07/2011