Op woensdag 4 mei om 8:30 uur vatte een Fiat vuur op de Collegelaan in Genk, ter hoogte van de atletiekpiste. De rook bedekte bijna de hele straat. Twee brandweerwagens waren nodig om de auto te blussen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

De vrouwelijke bestuurder raakte op tijd uit de auto en was ongedeerd. De politie kwam meteen ter plaatse. Het voorval lokte nieuwsgierige leerlingen. Stefan Martens (18) stapte net uit de bus toen het ongeval gebeurde. "Uit de auto kwamen hoge rookwolken die bijna de hele straat bedekten."

Sensatie troef

Alessandro Salvi (17) was op weg naar school. "Enkele gemeentewerkers probeerden de auto te blussen met een brandblusapparaat, maar zonder effect. Je kon de vlammen uit de motorkap zien komen. Iedereen moest verder van de auto gaan staan vanwege het ontploffingsgevaar."

"Toen de brandweer begon te blussen, kwam er nog meer rook uit de auto. Uiteindelijk raakte het vuur toch uitgedoofd", aldus Salvi. De wagen die nog op de rijstrook stond zorgde even voor verkeershinder.

© 2011 - StampMedia - Maurizio Ciranni