© StampMedia

Minder dan twee weken voor de start van Genk on stage 2017 loopt de Genkenaar al aardig warm voor het stadsfestival. Met namen als Arno, Milow, Marky Ramone’s Blitzkrieg, Roméo Elvis en Stan Van Samang is er voor elk wat wils. Op de vijftiende verjaardag van Genk on stage lijkt het festival bij de Genkenaars dan ook populairder dan ooit.

Giorgio (50)
Genk on stage betekent voor mij de benen losmaken met alle leeftijdsgroepen’, zegt Giorgio (50). ‘Zelf hoor ik alle genres graag, zolang de sfeer er maar inzit. Mijn 12-jarige zoon neem ik graag mee. Mijn vrouw moet ik ongetwijfeld overtuigen, zeker nu ik weet dat Meskens in Motown de show komen stelen! Dat haalt voor mij namelijk veel jeugdsentiment naar boven.’

© Melissa Awouters

Sylvain (65)
‘Ik ga al 15 jaar steevast naar Genk on stage. Voordien kon Swing’in Genk mij bekoren. Ondanks mijn leeftijd blijf ik komen om de sfeer op te snuiven.’

© Melissa Awouters

Paul (62)
‘Op Genk on stage maak je herinneringen voor het leven. Ik weet bijvoorbeeld nog dat Raymond van het Groenewoud en De Kreuners optraden. Zo’n grote namen aanschouwen, gratis en voor niets! Dat is zonder twijfel een troef van het festival’, zegt Paul.

© Melissa Awouters

Kathleen (29)
‘Ik woon nu in Antwerpen, maar elk jaar keer ik terug naar mijn thuisstad Genk voor het festival. Mijn oude schoolvriendinnen en ik houden dan een reünie. Voor mij is het dan echt feest, want mijn verjaardag valt meestal tijdens Genk on stage. Ook de line-up verbaast me keer op keer’, zegt Kathleen enthousiast.

© Melissa Awouters

Semi (25)
‘Genk on stage is een trekpleister voor alle Limburgers. Zelf woon ik in Maasmechelen. Dat is helemaal niet ver! Dit jaar wil ik mijn kinderen meenemen. Dankzij Kids on stage kunnen ook zij zich amuseren op het festival’, zegt Semi (25).

© Melissa Awouters

Johanna (25)
‘Het is een traditie bij Genkse gezinnen om samen naar Genk on stage te trekken. Dit jaar kijk ik echt uit naar het optreden van Marky Ramone. Hij is het laatste levende bandlid van The Ramones. Ik had nooit verwacht hem te zien optreden op een gratis festival’, vertelt Johanna. ‘Mijn papa is een echte fan van het festival. Hij nodigt ieder jaar onbekende bezoekers uit om in onze tuin te overnachten.’

Genk on stage is voor heel wat stadsbewoners hét evenement van het jaar. Zij kunnen alvast 23, 24 en 25 juni aanduiden in hun agenda.

© 2017 – StampMedia – Emily Nees & Melissa Awouters


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad op 13/06/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg op 13/06/2017

vorige volgende