reacties (0)

Tijdens de Gentse feesten organiseert Boat in Gent traditioneel boottochten voor de hele familie. Een van deze boottochten wordt begeleid door een piraat. Uit de Leie.

Een volle piratenboot maakt tijdens de Feesten enkele rondvaarten op de Leie. Tijdens de tocht door de binnenstad zoeken we naar symbolen en letters, verstopt onder bruggen en verdoken plaatsen. Aan de hand van de plaats van de letter in het alfabet wordt het slot gekraakt.

De kapitein, een lokale piraat met bijhorende papegaai, vertelt aan de grotere kinderen onder ons enkele weetjes over de stad. Hij roept naar voorbijgangers (“Landwijven!”) en trekt zijn zwaard als andere kapiteins passeren. Een van hen reageert door… zijn paraplu boven te halen.

Schieten met waterpistolen

Ondertussen kunnen de kinderen schieten naar andere boten met waterpistolen. Zeker als de heks passeert – blijkbaar een andere tocht van Boat in Gent – zit het spel op de wagen. Een kindje mag ook even het roer overnemen. We gaan recht op de oever af, maar de kapitein stelt ruim op tijd de stuurmanskunsten bij.

Kinderen schieten naar boten met waterpistolen.

Op het einde van de drie kwartier durende tocht zingen we ‘Al die willen te kaap’ren varen’, al is de piraat lang geen kapitein Winokio. De enthousiaste kinderen mogen nadien wel hun buit ophalen: een ooglapje, snoepjes en een verkoelend ijsje. Of hoe een toeristische rondvaart nog leuker wordt met een doodskoppenvlag aan boord.

© 2015 – StampMedia / Mediaraven – Stefan Lambrechts


Reacties

Plaats een reactie