© Katrien Verhoeven

Heel wat mensen krijgen al kriebels en kippenvel als ze nog maar het woord ‘file’ horen. Tegenwoordig laten meer en meer mensen hun auto staan voor wat hij is en stappen ze de fiets op richting het werk. Maar hoe geraak je veilig op je job zonder op een fluorescerende flamingo te lijken? Maak kennis met de nieuwste trends voor op de fiets.

De reflecterende blazer

© Katrien Verhoeven

Deze blazer is stijlvol en veilig tegelijk. Door zijn reflecterende draad licht hij op in het donker. Voor veel mannen is het moeilijk om met fietskledij op het werk aan te komen, maar met deze blazer zie je het verschil met gewone kledij niet eens.

Dans l’Assiette du Cycliste
Caffènation Pop-Up Store
Mechelsesteenweg 16, 2000 Antwerpen

De klikkende sneaker

© Katrien Verhoeven

Op het eerste gezicht lijkt deze sneaker een normale, hippe schoen. Pas als je naar de onderkant kijkt, zie je dat hij een opvallend detail heeft. Door het klepje onderaan de zool te openen, komt er een kliksysteem tevoorschijn. Die kan je vastklikken aan de pedalen van je fiets.

BikeProject
Lange Koepoortstraat 47
2000 Antwerpen 

De waterdichte denim

© Katrien Verhoeven

Deze broek van ‘Alberto Jeans’ jeans is waterdicht en heeft reflecterende elementen aan de boven- en onderkant van de broek. Verder zorgt de hoeveelheid stretch in de broek voor meer comfort op de fiets.

Bicicleta
Vondelstraat 20
2060 Antwerpen

De compacte clutch

© Katrien Verhoeven

Het Franse merk ‘Lady Harberton’ zet in op gemakkelijke en veilige clutches voor vrouwen. Door zijn drie draagriemen blijft de tas tijdens het fietsen mooi op zijn plaats. Gebruikers kunnen de voorste klep van de tas omhoog vouwen zodat er een volledige laptop in past.

Dans l’Assiette du Cycliste
Caffènation Pop-Up Store
Mechelsesteenweg 16, 2000 Antwerpen

vorige volgende