HALEN - Springtime Festival besteedt dit jaar extra aandacht aan hiphop. De programmatie van The Home Tree, het hoofdpodium, is zaterdag 11 mei volledig gewijd aan het populaire genre. Xzibit sluit het festival af, maar ook De Kraaien, Coely, 't Hof van Commerce en Safi & Spreej passeerden de revue.

't Hof van Commerce bracht onlangs zijn nieuwe EP uit. Ze nodigden jong talent uit en werkten samen aan nieuw materiaal. In totaal werden zes nummers opgenomen. Eén daarvan werd gemaakt in samenwerking  met Safi & Spreej. “Alles verliep heel vlot. We werden uitgenodigd bij Filip Kowlier thuis. 't Hof bereidde de beat voor, wij maakten de tekst. We zijn heel tevreden met het resultaat”, zegt het duo.

Vlaamse hiphop

Het genre hiphop zit in Vlaanderen in de lift. Meer en meer Belgische rappers krijgen een plek binnen de muziekwereld. “We merken inderdaad dat er meer ruimte is voor hiphop. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. De populariteit groeit doordat er meer aandacht aan besteed wordt. Verschillende radiostations, zoals Studio Brussel en MNM plaatsen Vlaamse hiphop in de kijker. Het is enkel afwachten hoelang dit blijft duren”, zeggen Safi en Spreej.
De West-Vlaamse rappers uit Izegem zijn ook tevreden met de evolutie, maar merken er zelf niet veel van. “We zien onszelf niet echt als hiphoppers. We brengen ook pop en rock”, zegt Filip Kowlier.

Speciaal gevoel

Safi en Spreej vinden het naar eigen zeggen ‘vet’ om op te treden op Springtime Festival. “Het publiek is super. Ze zijn goed uit de bol gegaan, meer dan verwacht zelfs." Het geeft hen ook een speciaal gevoel op te treden, vlak voor Xzibit hetzelfde podium betreedt. "Ik heb zelf heel veel naar hem geluisterd. Top dus", zegt Safi.

© 2013 - StampMedia - Goele Tielens - Foto's: Maurizio Ciranni


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 12/05/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 12/05/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 12/05/2013