reacties (0)

Aan de scoutslokalen van SMAF was het op 1 mei genieten van het SMAF Springtime Festival. De scoutsgroep had dat gratis festival gewonnen door het onlinespel GO NUTS te spelen. Het is de eerste keer dat Springtime Festival de wedstrijd organiseerde. Daarmee willen ze promotie maken voor hun eigen festival in Halen.

Springtime Festival viert dit jaar zijn vijfde verjaardag, daarom organiseerden ze samen met de krant Het Belang van Limburg een wedstrijd om een gratis festival te winnen. Alle jeugdverenigingen van Limburg konden hieraan deelnemen. "Het was een eenvoudig spel waaraan je een maand lang kon deelnemen. In het spel was het de bedoeling zoveel mogelijk eikels te verzamelen en andere obstakels te ontwijken", vertelt deelneemster Kaat Quintens (18). Niet alleen de jeugdvereniging met de hoogste score, maar ook de individuele speler met de hoogste score kreeg een prijs. Kaat Quintens behaalde een score van maar liefst 266.685 punten. Hiervoor kreeg ze een muziekchair, een stoel waar je je iPod op kan aansluiten. "De muziekchair geef ik aan de scouts cadeau, die zullen we dan waarschijnlijk meenemen op kamp", zegt Kaat. Verder kreeg ze nog een Combi Xtreme ticket voor het Springtime Festival. Ook vier andere spelers ontvingen een toegangsticket voor het festival.

SMAF Springtime Festival

Het gratis festival lokte maar liefst honderd festivalgangers. De scouts kregen van Springtime een jeep met een dj-tafel, een dj-team, de opblaaseekhoorn dat op elk Springtime Festival zal staan, een verklede eekhoorn en konijn en een Redbull-auto met drankjes. "De scouts hoefden enkel te zorgen voor de catering en de festivalgangers", zegt Sven. Als extraatje zorgde de scoutsgroep ook nog voor een lounge en een podium op hun terrein.

Publiek warm maken

“Het is de eerste keer dat we deze wedstrijd organiseren", zegt Sven Nollet (28), een van de dj's van het promoteam. Maar liefst 79 verenigingen en 1.711 individuele spelers namen deel aan de eerste editie. "Door het grote succes organiseren we de wedstrijd zeker opnieuw. Verder zetten we ook kleinere Springtime Festivals op poten in de dorpen rond Halen." Winst maken is voor hen zeker niet het doel, het publiek warm maken voor hun festival wel.

© 2012 – StampMedia – Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 10/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd in Het Belang van Limburg op 19/05/2012, p.68


Reacties

Plaats een reactie