De stad Antwerpen probeert de scouts van Sint-Jan Berchmans te helpen om nieuwe lokalen te vinden. Binnen de straal van een kilometer zoekt ze leegstaande panden. Voorlopig worden de scouts opgevangen in het Sint-Jan Berchmanscollege in de Jodenstraat.

De scouts van Sint-Jan Berchmans zijn op zoek naar nieuwe lokalen en krijgen daarbij hulp van de stad Antwerpen. Onlangs moest de groep zijn lokalen verlaten. "Het bisdom heeft hen zonder boe of ba buitengezet. Het is vanzelfsprekend dat wij hen dan helpen om nieuwe lokalen te zoeken", aldus Jeff Van Poppel van de jeugddienst van Antwerpen.

Jeugdraad zoekt oplossing

De jeugdraad van de stad heeft in samenwerking met de dienst Huisvesting een voorlopig alternatief gevonden. "Of de scouts effectief in dat pand terecht zullen kunnen is nog niet zeker, daarom kunnen we de locatie nog niet vrijgeven."

Scoutsgroep 9 in Berchem was eerder ook al slachtoffer van een gebrek aan lokalen. Zij kregen tijdelijk onderdak in jeugdcentrum Den Eglantier. Nu verblijven ze in een pand waar ze al zeker negen jaar mogen blijven. Er is dus zeker hoop voor de scouts van Sint-Jan Berchmans.

© 2011 - StampMedia/Plantijn - Katrijn Gillis & Bie Hooyberghs, Foto: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen - online op 14/06/2011