© Joppe Nuyts

De huidige generatie Rode Duivels blijft niet eeuwig jong. Een deel van de spelers is dertig of ouder, en speelt in Rusland dus wellicht zijn laatste WK. Er staat gelukkig een kersverse beloftegeneratie klaar, die zeer goed presteert. Voelen de jonge Duivels een zekere druk om na de ‘gouden generatie’ hun land te vertegenwoordigen? Een gesprek met Elias Cobbaut.

Elias Cobbaut kon ondanks het teleurstellende seizoen van KV Mechelen een transfer naar Anderlecht versieren. De jonge linksback speelde al vijf keer voor de nationale beloften. Hij droomt om ooit zijn land te mogen vertegenwoordigen op het WK, maar weet dat er hard gewerkt moet worden.

“De huidige generatie Rode Duivels is top, veruit de beste die we ooit gekend hebben. Als je dan wil concurreren met iemand, moet je er hard voor werken. Ik hoop wel dat ik er in 2022 bij ben (lacht), maar er zijn nog zo veel obstakels te overwinnen en stappen te zetten. Momenteel denk ik daar dus nog niet te veel over na.”

© Joppe Nuyts

“Wel ben ik ervan overtuigd dat je naar het buitenland moet om kans te maken bij de Rode Duivels. Als je presteert bij een ploeg kun je altijd opgeroepen worden. Maar toch, de buitenlandse competities zijn een stuk zwaarder. Dan is het logisch dat de bondscoach liever die jongens selecteert. Uiteindelijk, als je goed speelt in België, dan zullen de buitenlandse clubs wel komen aankloppen.”

“Ik twijfel er ook niet dat een aantal van de huidige beloften ver zullen geraken. Denk vooral aan een Mbenza (Stoke City). Hij is snel en heeft een goeie techniek. Op de trainingen heb ik het daar al vaak heel moeilijk mee gehad. Ook de andere jongens maken nog veel kans.”

“Als ik nu wedstrijden van het WK bekijk, geeft dat een geweldig gevoel. Daar wil ik zelf natuurlijk ook ooit staan”

“Als ik nu wedstrijden van het WK bekijk, geeft dat een geweldig gevoel. Daar wil ik zelf natuurlijk ook ooit staan. Dat is een ultieme droom. Als ik nu zou worden opgeroepen, zou ik natuurlijk mijn best doen, maar de huidige generatie staat wel een aantal stappen voor. Ik wil nu vooral leren en zou advies vragen aan de andere spelers over hoe zij met de situatie omgaan.”


Dit artikel werd gepubliceerd door Voetbalprimeur.be op 1/07/2018

vorige volgende