FILM FEST GENT - Kelly + Victor is een ruw liefdesverhaal met onverbloemde seks op het grote scherm. Regisseur Kieran Evans baseerde zijn filmdebuut op het rauwe boek van Nial Griffiths. De film kadert in het Sex is back parcours, meer dan een categorie in de kantlijn van het filmfestival.

Kelly + Victor (gespeeld door Antonia Campbell-Hughes en Julian Morris) vertelt het tegelijk tedere en harde verhaal van twee twintigers die elkaar ontmoeten op de dansvloer in een Liverpoolse nachtclub. Ze belanden meteen samen in bed waar ze verrast worden door een hen onbekende hartstocht en intensiteit.

Escapisme

De film leidt je aan de ene kant mee met Victor, die een hechte band heeft met het gezin van zijn zus en gezellig in de zetel hangt met zijn neefje. Aan de andere kant is er de kleine, tengere Kelly die haar vriendin moet helpen bij een SM-opdracht. Of hoe façades veel kunnen verhullen.

De bedrukte stemming van de film wordt beklemtoond door het grauwe decor van de oude industriestad Liverpool en maakt de grimmige en verloren indruk van Kelly en Victor haast voelbaar. Victor hangt een soort van escapisme aan en verliest zichzelf in kunst, natuur of drugs. Als hij Kelly ontmoet, ontdekt hij een nieuwe manier om aan de wereld te ontsnappen. Het is een somber verhaal met bij momenten een glimp van geluk in wazige blikken die de grip op de realiteit kwijt zijn.

Vijftig tinten bleker

Vijftig tinten grijs worden algauw vijftig tinten bleker in het licht van een creatie als die van Evans. Als vrouwen seks, lust en wilde fantasieën bespreekbaar willen maken, waarom zich dan vastklampen aan een boek dat evengoed verbeelding blijft? Kelly + Victor toont seks in zijn puurste en meest aandoenlijke vorm. Hun relatie haalt de façades neer en helpt hen hun diepste innerlijke verlangens te ontdekken. De frêle Kelly is helemaal niet zo breekbaar als ze eruitziet en leert van macht te genieten, terwijl Victor bij haar een nieuwe drug vindt, die zijn bloed sneller doet stromen.

Samen tasten ze de duistere kanten van fysiek genot af. Ze verleggen grenzen waarvoor ze zich tegenover de buitenwereld schamen en dat is een verhaal van alledag. Maar hun verhaal maakt het allemaal misschien net iets meer bespreekbaar en echt. Kelly + Victor is verschrikkelijk bekorend: een contrast dat zij bevestigen.

© 2013 - C.H.I.P.S StampMedia – Wided Bouchrika