Donderdag 10 mei start de 19de editie van Les Nuits in Brussel, in de concertzalen van de Botanique zelf en in het Koninklijk Circus. Elf dagen non-stop optredens: de laatste kans om de festivalsfeer op te snuiven voordat de stress van de examens en eindwerken begint.

Les Nuits focust op het ontdekken en stimuleren van nieuwe muziek. De Botaniqueploeg, een stevig pak extra technici en vrijwilligers zetten zich jaarlijks in voor de 25.000 bezoekers die het festival op de been brengt. Wat dit festival onvergetelijk maakt, is zonder twijfel de sfeer die er hangt. De Botanique is bekend voor zijn niet-commerciële aanpak en zijn betrouwbaar en toegewijd publiek. Tijdens Les Nuits leer je nieuwe bands en solo-artiesten kennen of ontdek je wat je favorieten te bieden hebben voor de rest van het jaar.

Originele nieuwkomers

De line-up van dit jaar is zeer verschillend maar kwalitatief. Grote namen zoals Charlotte Gainsbourg, The Ting Tings, Goose, Amadou & Mariam, Blood red shoes, Ghostpoet en Woodkid zijn van de partij. Maar ook originele nieuwkomers zoals Willis Earl Beal, Friends, King Krule en Lianne La Havas. Natuurlijk is er ook een afterparty, georganiseerd door Libertine Supersport, op vrijdag 11 mei in de Cafe Bota.

© 2012 - StampMedia - Armelle Mintona


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 07/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 07/05/2012