GENT - In een volgepakte Culture Club kaapte de 25-jarige Christopher Torres, aka DJ Madfingaz, donderdag 28 maart de titel van beste party rocker van het land weg op de eerste editie van Red Bull Thre3style.

De zes finalisten – Mauz, Part Time Punks, Madfingaz, Damented, Dysfunkshunal en Droppa – streden er voor een plaats in de wereldfinale op 4 november in Toronto, Canada.

Grootse climax

Het jonge Student Nightpubliek werd getrakteerd op sets van zes van de meest getalenteerde dj’s van het land. Elke deelnemer kreeg exact vijftien minuten om met een mix van minstens drie verschillende muziekgenres het publiek uit zijn dak te laten gaan. Part Time Punks en Madfingaz slaagden daar net iets beter in dan de concurrentie en sleepten het publiek mee naar een grootse climax in een spannende finale. Het was vooral de enthousiaste reactie van het publiek die het oordeel van de jury bijstond in het besluit dat Madfingaz de beste party dj van het land is. De jonge Torres mag een mooie 1000 euro in ontvangst nemen en, met de Red Bull Thre3style wereldfinale in het verschiet, uitkijken naar een nieuwe strijd voor de titel van beste party dj ter wereld.

Een gelukzalige glimlach krult om de lippen van een ietwat vermoeid ogende Torres: “Het voelt echt geweldig om te winnen. Ik had het eigenlijk helemaal niet verwacht, want de competitie was vrij hard. Met Damented hadden we een wereldkampioen in ons midden en er zaten een aantal goede hiphopdj’s tussen, een stijl die mij ook nauw aan het hart ligt.”

Hoger niveau

In de finale komen buitenbeentje Part Time Punks en Madfingaz tegenover elkaar te staan. “Hij heeft een andere stijl, maar het belangrijkste is dat je de mensen kan laten dansen. Part Time Punks is daar zeker in geslaagd. Ik had alleen niet verwacht dat ik het ook zo goed zou doen”, getuigt Torres verbaasd over zijn overwinning. “Red Bull Thre3style is een belangrijke wedstrijd voor mij. Het is dat extra duwtje in de rug. Meer en betere bookings en wie weet doorbreken in het buitenland. Het zal mijn carrière zeker goed doen.”

Over de finale in Toronto blijft Torres realistisch: “Ik schat de concurrentie zeer hoog in. Het wordt hard, maar ik ga de tijd gebruiken om me voor te bereiden, ik ga ervoor knokken. Eigen edits en mash-ups zullen me moeten onderscheiden van de andere deelnemers. Ik wil mezelf een hoger niveau aanmeten. Ook al draagt hiphop nog steeds mijn voorkeur weg, ik richt me ook tot andere genres als house, drum & bass, jungle. Het lukt me goed om verschillende stijlen te mixen.”

Interactie

Daar was het publiek het duidelijk mee eens. “Het was moeilijk om erin te komen. Het publiek wist niet goed wat te verwachten van deze eerste editie en er waren problemen met de geluidsinstallatie. Maar zulke details verbleken bij een publiek dat gelukkig is en danst op de muziek die jij kiest. Ik luister naar de mensen. Die interactie is belangrijk om iedereen de nacht van zijn leven te bezorgen, om een feest te doen slagen. Een dj is niets zonder publiek, en een publiek is ook niets zonder een dj.”

© 2013 - StampMedia - Wided Bouchrika


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 29/03/2013