Elk jaar vindt er op de gewestweg van Paal-Diest het muziekfestival Paal op Stelten plaats. Ook dit jaar weer richt het festival zich op Vlaamse popmuziek.

"Van een gezellig dorpsfestival is Paal op Stelten uitgegroeid tot een redelijk groot festival in zijn genre", vertelt woordvoerder Jonathan Vaes trots over de evolutie die het Limburgse festival heeft ondergaan. "Elk jaar kunnen we inmiddels rekenen op zo’n 10.000 muziekliefhebbers", zegt hij. De werken aan de markt van Paal enkele jaren geleden, waardoor het festival tijdelijk moest uitwijken naar Beringen Mijn, hebben dus geen invloed op het bezoekersaantal gehad. Integendeel. "Door de werken heeft het festival ook een nieuwe indeling gekregen", zegt Vaes, die aangeeft dat de meeste voorbereidingen inmiddels getroffen zijn. "Maar donderdag twee augustus begint het echte werk. Op een paar dagen tijd moeten immers het podium, vipdorp, de artiestenruimte enzovoorts opgebouwd worden", zegt hij.

Artiesten

Paal op Stelten heeft door de jaren heen al heel wat grote namen mogen ontvangen. Onder anderen Natalia, Buscemi en Belle Perez stonden in het verleden al op het Paalse podium. "Elk jaar proberen we wel een of meerdere grote namen te strikken", vertelt Vaes. "Dit jaar is Milk Inc. aan de beurt. Samen met Les Truttes, Soulbrothers, Kato, The Voice on Tour, Bandits en Femke & The Big Sisters, gaan ze het beste van zichzelf geven en dit voor een democratische prijs van vijf euro in voorverkoop en tien euro aan de kassa."

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 02/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 02/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 02/08/2012