reacties (0)

In tijden van ‘Tinder’ beweren kwatongen wel eens dat ook de liefde een crisis doormaakt. Zijn liefde en relaties veranderd? We trokken de straat op en vroegen enkele jongeren hoe zij denken over liefde en relaties.

 

Met wie mag je wel of niet thuiskomen?

Yelina (18)

© Tara Boutaleb

"Mijn vader wil niet dat ik nu al vriendjes heb. Hij vindt mij nog veel te jong. Hij is Latijns-Amerikaans en zeer gelovig, dus op vlak van relaties is hij nog heel traditioneel. Een man met een ander geloof of andere cultuur zal denk ik geen taboe zijn."

Ernest (25)

© Tara Boutaleb

"Mijn ouders verwachten wel dat ik met een deftige vrouw thuiskom en dat ze dezelfde waarden deelt als mijn familie en ik. Ze zeggen altijd: “het moet geen mooi, maar goed meisje zijn.”"

Thair (22)

© Tara Boutaleb

"Het zal moeilijk liggen om thuis te komen met iemand die niet islamitisch is, maar het is bespreekbaar. Als ik er goed over praat, zullen mijn ouders het uiteindelijk wel accepteren. Ze kunnen ook niet anders, want ik zal er mee samenleven en niet zij (lacht)."

Dagou (19)

© Tara Boutaleb

"Mijn ouders hebben niet echt verwachtingen, denk ik. Iemand met een ander geloof of cultuur zal wel geen probleem zijn. Het belangrijkste voor hen is dat ik gelukkig ben."

Sven (23)

© Anouk Torbeyns

"Mijn ouders verwachtten vooral dat ik met een meisje zou thuiskomen (lacht). Het was voor hen even wennen dat ik op mannen val. Als ik samen ben met een man zal dat altijd wennen zijn, maar ze willen tenslotte dat ik gelukkig ben."

© 2016 - Anouk Torbeyns; Foto’s: Tara Boutaleb & Anouk Torbeyns


Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 22/12/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door WAT WAT op 01/10/2018


Reacties

Plaats een reactie