Op zaterdag 12 november vierden de scouts van Genk-centrum hun 50-jarig bestaan. Heel wat genodigden zakten af naar de Barenzaal in C-mine voor deze feestelijke gelegenheid. De organisatie mikte op 'een memorabele avond voor de leden, oud-leden en sympathisanten.'

Heel wat herinneringen werden opgehaald in de foyer waar een expositie opgesteld was met allerhande scoutsspulletjes. Verder was de avond voor velen een weerzien met makkers die ze al jaren niet meer gezien hadden.

Kampvuurliedjes

Het feestelijke gebeuren werd ingeleid door speeches van onder meer de Genkse burgemeester Wim Dries. Oud-lid Jo Vandeurzen gaf met enkele oude scoutskreten het startschot van de avond. Nadien trakteerde de Scoutsband het publiek op enkele bekende kampvuurliedjes.

Feestjaar

"Dit jubileum is het hoogtepunt van een feestjaar dat al verschillende activiteiten inhield", vertelt hoofdleider Giel Valkeneers. Ook medeorganisator Jan Beuls is in de wolken met de grote opkomst. "Ik wil graag alle oud-leiding en de stad Genk bedanken voor hun inzet en steun", zegt hij trots.

's Avonds werd er nog stevig feestje gebouwd. Een coverband en twee dj's gaven het beste van zichzelf om iedereen met een tevreden gevoel huiswaarts te laten keren.

© 2011 - StampMedia - Tekst: Antonino Musso, foto's: Maurizio Ciranni