Op zondag 28 augustus vertrekt aan het Genkse cultuurcentrum C-mine tussen 11.00 uur en 13.00 uur de vijftiende editie van Theater in het Zadel. Deze fietstocht van 30 kilometer laat je genieten van de streek en theateracts.

"Aan het begin en aan het einde van de tocht staan er telkens twee buitenlandse theateracts op het programma", vertelt programmator Eddie Guldolf van C-mine enthousiast. "Op de vertrekplaats krijgen de fietsers een voorstelling van Granny Turismo en van Les Aquamens."

Daarna vertrekken kleine groepjes om de beurt op fietstocht. "Bij goed weer verwachten we 1.500 fietsers. Om te garanderen dat iedereen de optredens goed kan bekijken, fietsen ze in groep. Wie dus om 12.30 uur pas aankomt, krijgt nog de hele voorstelling te zien."

Om de vijf kilometer komen de bezoekers een korte, grappige theateract tegen. "Zowel Belgische acts als bekend buitenlands straattheater komen aan bod."

Acrobatie

Het Deense Teatro Glimt en de Spaanse circusgroep Circo Activo sluiten de fietsdag af. "Teatro Glimt brengt een mix van circus en theater over mensen die verdrinken in het papierwerk", aldus Guldolf. "Circo Activo, een internationaal bekende circusgroep, brengt een act met de clown Ivan Alone. Met een vijf meter lange paal, een emmer en een reeks overalls steelt hij de show."

Guldolf vindt Theater in het Zadel een prachtige afsluiter van de zomervakantie. "De combinatie van fietsplezier met amusant theater in samenwerking met de verenigingen maakt deze familiedag geslaagd."

Surf voor meer informatie naar www.uitingenk.be.

© 2011 - StampMedia - Hans Neven


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 26/08/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 27/08/2011