HALEN - Springtime Festival werkt aan zijn groen imago. Milieuvriendelijk is een festival doorgaans niet. Het stadsfestival in Halen brengt hier verandering in door podia op te bouwen uit gerecycleerd hout en metaal en ecologische verf te gebruiken.

"We ondernemen zowel grote als kleine initiatieven om het festival zo milieuvriendelijk mogelijk te houden", zegt Ester Swennen, woordvoerder van Springtime Festival. "Delen van vorige podia worden herbruikt. Maar ook paletten en metalen tonnen, die anders op de afvalberg belanden, worden in het decor verwerkt".
De kranen worden geleverd door Svaane. Het bedrijf ontwikkelde de Dripp, een kraandop die tot 93% water bespaart. "De Dripp wordt gebruikt in de VIP-zone en in sommige douches op de camping. Een festival verbruikt een aanzienlijke hoeveelheid water. Zo hopen we het waterverbruik terug te dringen."

Blindengeleidehonden

Medewerkers van het festival verzamelen dopjes van petflessen. “Dit initiatief wil de medewerkers attent maken op het milieu. Maar de dopjes worden daarna ook geschonken aan een centrum voor blindengeleidehonden. Zij verkopen het op hun beurt door aan een recyclagebedrijf en financieren daarmee de opleiding van de honden. Zo draagt de organisatie zijn steentje bij aan een goed doel”.

Nog groener

In de toekomst hoopt de organisatie nog groener te worden. “We blijven ideeën bedenken om nog ecologischer te werken. Naast de sfeer willen we ook iets betekenen voor het milieu”, aldus de organisatie.

© 2013 - StampMedia - Goele Tielens - Foto: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 11/05/2013