De 21-jarige Stefan Lambrechts stelt vandaag zijn eerste fototentoonstelling voor. De student Grafische Vormgeving is nog maar twee jaar intensief aan het fotograferen, maar exposeert de komende drie maanden in Deurne onder de noemer Hashtag. “Ik wil een groot publiek aanspreken.”

De stad Antwerpen zocht de voorbije maanden naar jonge talenten die nog niet professioneel met fotografie bezig zijn, maar toch al een mooi portfolio hebben. “Ik wou mijn kans eens wagen en ben gelukkig verkozen”, lacht Stefan Lambrechts, een 21-jarige student Grafische Vormgeving.

Stefan, selecteerde zijn mooiste beelden voor zijn eerste fototentoonstelling. De expositie Hashtag bestaat uit een selectie van online verschenen foto’s en zijn privécollectie. Vanaf 1 april tot en met 30 juni zijn de foto’s van Stefan te bekijken in dienstencentrum ‘Kerkeveld’ in Deurne. “De tentoonstelling is net bij mijn thuis om de hoek, perfect voor al mijn familie en vrienden.”

Hashtag

De expositie van Lambrechts heet Hashtag. Stefan is nochtans geen fervent Twitteraar. “Online gebruikt iedereen voortdurend hashtags - ik ook. Als onderschrift bij mijn foto’s gebruik ik vaak #Press of #Photgraphy. Ik wou die link leggen met online media omdat het daar allemaal begonnen is”, legt hij uit.

De jonge Antwerpenaar werkt na zijn schooluren als fotograaf voor de stad Antwerpen. Maar ook vergezelt hij vaak reporters van StampMedia voor het maken van de juiste beelden. “Vanaf het moment dat ik wist dat er een tentoonstelling aankwam, heb ik een tandje bijgestoken”, vertelt Stefan.

Bekendheid

De foto’s van Stefan zijn voor de eerste keer in het groot te bekijken. Met deze tentoonstelling wil Stefan vooral meer naambekendheid verkrijgen. “Mijn bedoeling is om te laten zien wat ik allemaal kan. De thema’s gaan van architectuur tot portretfotografie, maar ook concerten. Ik kon me ook focussen op één thema, maar ik wil een groot publiek aanspreken”, zegt Stefan.

“Mijn grote idool is de bekende fotograaf Stephan Vanfleteren. Toevallig delen we ook dezelfde voornaam”, lacht Stefan. “Net als hem wil ik met mijn foto’s een gevoel overbrengen. Mijn publiek laten zien wie ik ben, wat ik maak en waar ik voor sta.”

Dimitri Vegas & Like Mike

Stefan en zijn camera zijn onafscheidelijk. “Door de fotografie heb ik al vele mooie momenten mogen meemaken. Zo ben ik backstage kunnen gaan bij het concert van Dimitri Vegas & Like Mike, ook idolen. Mensen in mijn omgeving lachen wel eens dat ik getrouwd ben met mijn camera, maar dat geeft niet. Mijn passie voor fotografie is enorm.”

De 21-jarige student uit Deurne heeft nog maar twee jaar intensief ervaring, maar maakte al een grote evolutie. Een lievelingsfoto uit de expositie kan Stefan moeilijk kiezen. “Emotioneel heeft de foto van mijn klein zusje Nikita de meeste waarde: zij is mijn god. Maar ook de andere foto’s beschouw ik allemaal als mijn kindjes.”

Op naar het FotoMuseum

Lambrechts zit in zijn laatste jaar in het Sint-Jozef Ov4 in Antwerpen/Luchtbal. “Na mijn opleiding wil ik graag een combinatie worden van persfotograaf en freelance fotograaf. Mijn grote droom is om eens te kunnen tentoonstellen in het FotoMuseum in Antwerpen. Daar hangen al mijn grote voorbeelden”, besluit Stefan.

Hashtag, van 01/04/2015 tot 30/06/2015 in dienstencentrum ‘Kerkeveld’, Sint-Fredegandusstraat 36, 2100 Deurne. Inkom is gratis.

© 2015 – StampMedia – Ornella Schreurs


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 01/04/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 01/04/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 01/04/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 01/04/2015