reacties (1)


FCKabul, de groep rond de Genkse drieling Joeri, Dimitri en Benjamin Tonon en producer Anton Clijmans, maakte heel wat mee sinds het laatste interview met StampMedia. Dankzij hun controversiële teksten en aanstekelijke melodieën konden de Genkse jongens een platencontract versieren bij Universal Music.

De jongens van FCKabul stonden eerder in het voorprogramma van 't Hof van Commerce, Kraantje Pappie en Gers Pardoel en waren te gast bij JIM.

Met de nieuwe single Meisjes moeten kunnen dansen wijken de jongens niet af van hun succesrecept. "De zanglijnen en de melodie zijn versterkt. Deze single spreekt een groter publiek aan in vergelijking met eerdere singles. Zowel Q-music als JIM draaien deze single", zegt Anton enthousiast.

Geoliede machine

Om live sterker voor de dag te komen, trommelden de bandleden enkele extra leden op. Koen Smets zingt en speelt piano, Jo Smets neemt de gitaar voor zijn rekening en Stijn Vrijsen drumt.

"FCKabul had al een sterke livereputatie, maar met deze toevoegingen klinken we harmonischer", zegt Anton. Samen met de knotsgekke performance van de drieling kan een geoliede machine zoals FCKabul rekenen op veel interesse van het publiek.

Dynamische no-nonsense pophop

De muziekstijl valt te vergelijken met die van The Bloodhound Gang, maar dan Nederlandstalig. "Dynamische no-nonsense pophop is een goede omschrijving", zegt Dimitri. "Het vuile taaltje is een perfecte aanvulling op de mooie melodieën en dat spreekt jongeren echt aan", vult Joeri Tonon aan. "Natuurlijk krijgen we met deze controversiële muziek ook heel wat tegenstanders, maar dat vind ik geen nadeel. Slechte reclame is immers ook reclame", merkt Dimitri op.

Sterk management

Het contract bij Universal vormt een mijlpaal in de carrière van de groep. "We worden goed begeleid en de optredens zijn tot in de puntjes geregeld", zegt Anton. "We hebben nog altijd veel inbreng op het gebied van muziek en imago. Universal verwacht natuurlijk dat we presteren, maar gelooft echt in ons", zegt Anton overtuigd.

Dankzij het management van Universal konden de jongens in heel wat voorprogramma's spelen. "Het is een stap naar meer bekendheid en daar zijn we erg dankbaar voor. Bovendien blijven we timmeren aan onze carrière", besluit Dimitri.

© 2012 - StampMedia - Antonino Musso


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 07/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 07/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 07/06/2012


Reacties (1)

Bazouz Junes

Gaat FCK het maken?
Misschien wel
Misschien niet
Misschien chaktum !

Plaats een reactie