In 2009 maakte Marieke Dilles haar afstudeerproject rond het boek ‘Dit is alles‘ van Aidan Chambers. Drie jaar later brengt ze deze theaterproductie in de serre van HETPALEIS en toert ze langs andere Vlaamse podia.

“Het is nochtans niet dezelfde voorstelling als toen dat ik afstudeerde”, vertelt Marieke Dilles. “Voor deze productie werk ik samen met een andere regisseur en een andere tegenspeler. En we begonnen helemaal terug van nul. Ik koos samen met de regisseur de stukken die we beiden mooi vonden. De delen die enkel één van ons tweeën goed vond, zitten dus niet in de voorstelling. Ook moesten we ervoor zorgen dat alles in ons uiteindelijke verhaal paste. Het boek telt trouwens 800 pagina’s, als we alles in het stuk hadden gestoken was het een voorstelling van vier uur geweest.”

Het stuk gaat over de 19-jarige zwangere Cordelia Kenn. Ze wil dat haar baby op 16-jarige leeftijd een pakketje ontvangt van haar. Een pakketje met dagboeken, lijstjes, gedachten en filmpjes van de jonge Cordelia. In de voorstelling praat Cordelia over haar puberteit, haar gedachten en natuurlijk over haar grote liefde Will Blacklin. Het is een voorstelling met een lach en een traan. Eventjes waan je je terug in je puberteit. “Jongeren zullen zich waarschijnlijk herkennen in het stuk. Cordelia is immers een typische tiener met dramatische uitspattingen die op zoek is naar zichzelf. En voor jongens kan het trouwens een handleiding zijn om meisjes beter te begrijpen”, zegt Marieke Dilles.

De voorstellingen spelen nog tot 3 december in de serre van HETPALEIS, maar zijn ondertussen uitverkocht. “Aangezien de voorstelling al elke keer uitverkocht is geweest, mogen we de voorstelling in 2013 hernemen”, aldus een tevreden Marieke Dilles.

© 2011 - StampMedia – Tekst: Karolien Segers