Iedereen kent vandaag sites als Facebook, Netlog en Myspace. Op deze sociale netwerkwebsites maak je je eigen profiel aan en sta je zo in contact met de hele wereld. Dat contact blijft echter vaak virtueel. Vele Facebookgebruikers hebben van hun duizenden vrienden slechts een klein aantal "in real life" gezien. Twunch.be is een site op het net die hier verandering in wil brengen. Twunchen is lunchen, maar dan in twitter-style.

Afgeleid van Twitter

Twunch was er nooit geweest zonder Twitter, ook een sociale netwerkwebsite. Op de site zeggen gebruikers constant waar ze op dat ogenblik mee bezig zijn (“status-update”). De basisvraag op Twitter is dan ook “What are you doing?”. De netwerkwebsite is door deze constante “status-update” vaak vroeger met nieuws dan toonaangevende nieuwssites. Zo stonden de eerste berichten en foto’s van de veilige landing van een Airbus 320 op de Hudson rivier  in New York op Twitter.com. Ook dankzij zijn prominente gebruikers verzamelt Twitter allerhande nieuwtjes. Onder andere Barack Obama en wielrenner Lance Amstrong zijn Twitteraars.

Twunchen: Lunchen via Twitter

Twunch.be is een toepassing op Twitter waardoor je je virtuele contacten “in real life” kan ontmoeten. Op Twunch.be spreken Twitteraars een plaats en een tijdstip af om samen te lunchen. Vaak is dit een restaurant waar je snel, goedkoop en zonder reservatie kan eten. Zaken als Quick, McDonalds en Pizzahut zijn veelgebruikte Twunch-locaties. Wie wil deelnemen aan een Twunch stuurt een reply @twunch vanuit zijn Twitter-account. Je kan natuurlijk ook altijd zelf een Twunch voorstellen. Meer info voor al wie eens wil gaan twunchen: www.twunch.be.

Smakelijk!

© 2009 – StampMedia – Thomas De Ridder


Deze audioreportage werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen - online op 12/02/2009
Deze audioreportage werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 12/02/2009