Op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus 2012 vond een uitverkocht Houza Palooza plaats op 't Hasseltkiezel in Bree. Duizenden partyliefhebbers konden zich uitleven op verschillende soorten dancemuziek, verdeeld over zes podia.

De organisatie koos dit jaar voor een industriële setting met roestige autowrakken, oude ventilatoren en een schouwspel van vuur en rook. Een verlaten stad was de opzet en met 18.000 bezoekers over twee dagen stond Bree in het middelpunt van de belangstelling.

Sfeer en muziek

In 2008 startte Houza Palooza met een schamele 800 bezoekers, vijf jaar later lokt dit festival duizenden bezoekers uit alle windstreken, waaronder ook Martijn Franssen uit Kelpen-Oler in Nederland. "Ik kom eigenlijk om de festivalsfeer op te snuiven, het programma doet er niet zoveel toe", lacht Franssen.

Maarten Verheyen uit Neeroeteren komt speciaal voor de muziek naar Bree afgezakt. "Met een groep vrienden komen we nu voor de tweede keer naar Houza Palooza voor de goede artiesten. Wij zetten graag een stapje in de wereld", zegt Verheyen enthousiast. "Wij zijn heel tevreden met de opkomst en het verloop van het festival. De positieve reacties van het publiek spreken boekdelen", zegt een tevreden perswoordvoerder Kelly Van Huffel.

Tussenstop

De camping kende een verdubbeling met 5.000 mensen ten opzichte van vorig jaar. De 16-jarige Assenaar Thibo Van der Stukken is voor de eerste keer te vinden op de dancehappening. "Het is mijn eerste festival dit jaar, samen met vrienden maken wij het beste ervan", zegt Van der Stukken.

Naast Vlamingen komen er ook mensen vanuit het buitenland naar Bree afgezakt, waaronder Nilou en Ben uit Luxemburg. "Wij komen net van Amsterdam en houden hier halt om van de muziek en de sfeer te genieten", zegt Nilou.

Place to be

Dreunende beats, een spectaculaire licht- en lasershow, vuurspuwers en steltenlopers. Het hoofdpodium was 's avonds en 's nachts de plaats om te vertoeven. Heel het plein liep vol voor de commerciële, populaire muziek gedraaid door R3HAB. De afsluitende nacht werd daarna ingezet door Cassius, Dr. Lektroluv en Gunther D van Studio Brussel.

© 2012 - StampMedia - Antonino Musso, foto’s: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Limburg Actueel op 27/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 27/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 27/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 27/08/2012