Aha! Ik heb een tweede regel voor de smartphone-etiquette:

‘Gij zult niet roepen tegen uw mobieltje’

Als je in het openbaar bent, moet je niet roepen tegen je mobieltje, ook al ben je aan het telefoneren. Dat is nu eenmaal niet nodig. Die persoon aan de andere kant van de lijn hoort je ook als je gewoon praat en zo niet, dan moet hij of zij de telefoon wat dichter bij het oor houden.

Niet interessant

Te luid telefoneren is storend en irritant. Je wilt toch niet dat heel de wagon of heel de bus weet om hoe laat je thuis bent of waar en wanneer je je boodschappen gaat doen. Dat is gewoon niet interessant, dus val anderen er niet mee lastig.

En als je dan toch op een of andere manier niet stil kan praten, doe het dan thuis of in een bos waar niemand is. Al zijn er natuurlijk niet overal bossen aanwezig, maar dat doet er nu niet toe. Jullie begrijpen waar ik naartoe wil.

Boost!

Ziezo, wij zijn weer een stap dichter bij ‘een ideale smartphonewereld’ ;-) En ik heb het al 20 dagen overleefd zonder mijn dierbare iPhone! Ik heb vandaag weer een extra boost gekregen, dankzij MNM (nooit gedacht dat ik dat zou zeggen). Tom De Cock belde me vandaag op tijdens Planeet De Cock en nu ben ik weer extra gemotiveerd om door te zetten. Hip hip hoi! Het zit hem in de kleine dingen, hé. 

Tot morgen!

© 2014 – StampMedia – Nathalie Schlenker