Een avondje uit met een smartphone maar zonder ‘de smart’. Ik dacht dat ik mijn iPhone zou missen maar ik heb me vergist. En dat heb ik te danken aan mijn lieve vriendinnen. Gezelligheid en gelach-tot-tranen-toe overheersten aan tafel. Solidair als de meisjes zijn, hebben we allemaal onze gsm’s op een stapel gelegd in het midden van de tafel en diegene die het eerste bezweek, moest trakteren. Leuk spelletje (zeker een aanrader)! Slechts eentje zwichtte, maar dat pintje op haar kosten heeft me heerlijk gesmaakt.

Best wel grappig zo een avond zonder gsm’s. In plaats van aan elkaar foto’s te tonen via het beeldscherm van de gsm, haalden we onze portefeuille boven. Hilarische pasfoto’s van familieleden, vrienden en liefkes deden de ronde. Lachen dat we deden. Of in plaats van naar dwaze Youtube-filmpjes te kijken, imiteerden we ze dan maar. Een “Awww, Charlie” of “Charlie bit my finger” en we lagen in een deuk. Zo’n momenten maken me intens gelukkig. Lachen en gieren onder vriendinnen mét viooltjescava om het geheel compleet te maken. Een avond zonder smartphone is heerlijk! Een avond met mijn vriendinnen is sowieso heerlijk, eigenlijk. Een smartphone heb je hoe dan ook niet nodig op avonden als deze. Ik ben weer wat wijzer geworden.

Ik vind het heel fijn dat iedereen zo enthousiast is over mijn experiment. Mijn omgeving steunt me volledig en dat is leuk om te weten. Het geeft mij een extra boost om door te zetten. Dus, aan al die lieve mensen: veel dank!

(En voor alle iPhone-vrienden: je kan me niet meer bereiken via iMessage, alleen via ‘sturen als tekstbericht’. Sorry voor de last!)

© 2014 – StampMedia – Nathalie Schlenker