De WiFi zette zich vanzelf aan! Elke keer probeerde ik het weer uit te zetten, maar de drie boogjes bleven verschijnen in de linkerbovenhoek van het scherm. Mijn iPhone heeft kuren. Nee, ik wil niet dat mensen denken dat ik vals speel. Niet als ik er zelf niets aan kan doen. Die verdomde iPhone pest mij. Al deze gedachten overspoelden mij en ik werd helemaal gek. Ik zag de Whatsapp-berichten binnenstromen en mijn vrienden zouden dadelijk ontdekken dat ik het internet weer had aangezet. De twee vinkjes bij een verstuurd Whatsapp-bericht zouden mij meteen verraden. En dit allemaal ongewild! Ik wilde het internet helemaal niet aanzetten. Het ging vanzelf. Don’t shoot me, please.

Het eerste afkickverschijnsel: nachtmerries. Ik werd in paniek wakker. Oef, het was maar een droom. Ik heb het tweemaal gecheckt en ja mijn internet was nog steeds uit. Ik heb niet vals gespeeld. Ik ben nog steeds op de goede weg. Maar ik vind het toch frappant dat ik een nachtmerrie heb gehad. Ongelofelijk. Zou het een afkickverschijnsel zijn? Of eerder door er vaak over te praten? Ik weet het niet, maar de nachtmerrie leek wel levensecht en ik was helemaal van mijn melk. Laten we hopen dat het de eerste én laatste keer was.

Morgen ga ik alvast een wekker kopen. Zo kan mijn gsm beneden blijven liggen. Er stond deze week in De Morgen dat je slechter slaapt als je in je bed nog bezig bent met je smartphone. Dus, ik laat hem vanaf morgen beneden liggen en dan ga ik slapen als een roosje. Of smartphones nu echt slechter zijn voor je slaap, ik weet het niet, maar psychologisch ga ik mij sowieso beter uitgeslapen voelen. Dat is wat telt, niet?

Slaapwel!

© 2014 – StampMedia – Nathalie Schlenker