Hoe gemakkelijk is het om je geldzaken te regelen via je smartphone? Ik wilde vandaag mijn financiële toestand even nakijken, zodat ik niet per ongeluk met een lege bankkaart ga shoppen. Dat zou gênant zijn. Maar ik weet inmiddels nog steeds niet hoeveel euro’s ik bezit want via mijn bank-applicatie lukt dat niet meer. Ik mis mijn bank-app! AARRGH!

Luxeprobleem

Ook snel geld overschrijven naar mijn huisgenoten of andere gulle leners is niet meer aan de orde de komende veertig dagen (jaja, nu zijn het effectief nog veertig dagen – zucht -). Het klinkt misschien als een luxeprobleem voor mensen die dergelijke apps niet gebruiken. Maar eens je gewend bent je bankzaken te regelen via je gsm, wil je niet meer zonder. Geloof mij.

Wie zoekt, die vindt (niet)

Ik moet eerst een grondige zoekactie organiseren om dat blauw kaartlezertje te vinden. Waar ligt dat in godsnaam? Ik heb dat al maanden niet meer gebruikt. Op een smartphone is het duizend keer eenvoudiger. Even je pincode invoeren en je kan al je geldzaken in orde maken. Op je computer dus niet. Natuurlijk weet ik dat het voor mijn eigen veiligheid is, maar ik verkies de eenvoud van de bank-app.

Waar ligt die kaartlezer toch? Frustratie alom!

Hmm, to shop or not to shop? Tja, als mijn kaart geweigerd wordt in de winkel, dan weet ik ineens hoe het met mijn financiële status is, zeker?

Tot morgen!

© 2014 – StampMedia – Nathalie Schlenker