In de Event Lounge in Brussel vond de vierde editie van de Weekend Blog & Digital Awards plaats. Dit jaar werden enkele nieuwe categorieën in het leven geroepen zodat online persoonlijkheden zonder blog niet langer uit de boot vallen. “Vier jaar geleden was dit event een duwtje in rug voor bloggers. Nu zijn de awards een uitgestoken hand”, vertelt Katrin Swartenbroux, editor-in-chief bij Knack Weekend.

Naast de traditionele (beauty, deco & design, fashion, food, personal en travel & city) en de nieuwe categorieën (Instagram, Pinterest en YouTube) werden nog drie prijzen uitgereikt, namelijk Weekend Blogger 2015, Lidl-award en Mini Best Branded Blog-Award.

In één adem

Alle winnaars werden in één adem bekend gemaakt door Valerie Thys, die de show presenteerde in een groene glitterjurk van de nieuwe Balmaincollectie voor H&M. Gedurende veertig minuten ratelde ze drie genomineerden uit elke categorie af om vervolgens zonder enige spanning de naam van de winnaar uit de gouden enveloppes te trekken. Die winnaars, de ene al wat onwenniger dan de andere, moesten vervolgens op het podium verschijnen om zonder kus of knuffel hun award in ontvangst te nemen, voor een foto te poseren en weer weggestuurd te worden.

Ook voor Zakaria Ben, winnaar in de categorie YouTube, ging het allemaal wat snel. “Ik vond het spijtig dat ik niets mocht zeggen toen ik het podium op moest. Ik had graag mijn excuses aangeboden aan iedereen die mij mailtjes had gestuurd om te zeggen dat ik genomineerd was voor deze award. Ik ben namelijk pas net terug uit Marokko en wist van niets.” Blij is hij zeker met deze award want als eerst bekend gemaakte winnaar zette Zakaria Ben meteen de toon voor de rest van de avond door een selfie te nemen met het publiek, gevolgd door applaus.

Meer dan een beeldje

Sommige winnaars kregen naast hun beeldje nog andere dingen in hun handen geduwd. Zo werden gratis zonnebrillen en waardebonnen uitgedeeld aan de winnaars. En er waren nog meer verrassingen. De 18-jarige Louie Van Nieuwenborgh was aangenaam verrast zijn naam te horen voor de Lidl-award, dat naast een beeldje ook een waardebon voor een jaar gratis winkelen bij Lidl inhoudt.

Na afloop van de presentatie en bekendmaking van de winnaars konden bezoekers nog cocktails maken, hapjes proeven, foto’s nemen – al dan niet met gesponsorde zonnebril – in de photobooth en de blinkende Mini bewonderen. Snel en trendy zijn de twee woorden die deze avond het beste omschrijven.

Alle winnaars op een rij:Beauty: JolietteDeco & design: Puur Confituur

Fashion: Daily Dose of Denim

Food: Alle Dagen Honger

Personal: Le Coeur à marée basse

Travel & City: Handbagage

Instagram: Ugly Belgian Houses

Pinterest: Julie Wijckmans

YouTube: Zaka

Weekend Blogger 2015: No Glitter No Glory

Lidl-award: Baked Louie’s

Mini Best Branded Blog-Award: New Places to Be

© 2015 StampMedia – Sien Wevers; foto's: Tara BoutalebDit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 18/11/2015