Zondag 20 mei werden in de Gentse Vooruit de winnaars van de jongerenwedstrijd Kunstbende bekendgemaakt. De negen gelukkigen krijgen de kans zich verder artistiek te ontwikkelen.

De wedstrijd is dit jaar aan de dertiende editie toe. Deelnemers moeten tussen 13 en 19 jaar oud zijn. Na elf voorrondes in Vlaanderen en Brussel namen de winnaars daarvan het in de finale tegen elkaar op. Wie won, ging naar huis met unieke prijzen. Naast een pretpakket en een juryrapport kreeg elke winnaar een wildcard. Die moet de deelnemers helpen hun verdere dromen te realiseren.

Elke Seghers won met Als een zeef in de categorie tekst. Dementie is geen voor de hand liggend onderwerp maar Seghers won de jury voor zich met haar humoristische inslag. "Ik had niet verwacht te winnen", zegt Seghers. "Ik had de andere teksten gelezen en vond dat er enorm sterk werk tussen zat." Maar het was Seghers die de hoofdvogel afschoot. "Ik heb me ingeschreven omdat ik op zoek ben naar bevestiging. Het is een goed gevoel om die nu te krijgen."

Kunsthuis Villanella coördineert het gebeuren. Dankzij hen kunnen de winnaars met hun wildcard terecht bij een heleboel partners die hen helpen een traject op maat uit te stippelen. Wat de toekomst voor Seghers brengt, is nog onduidelijk. "Er is me gezegd dat ik begeleiding krijgt maar wat dat exact inhoudt, weet ik ook nog niet."

© 2012 - StampMedia - Leen Baeten


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 23/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 23/05/2012