In de marge van het tweede BAAS-traject geeft Kavka jonge ondernemers een werkplaats waar ze met begeleiding en andere voordelen hun onderneming kunnen opstarten. Het project heet ZOLDER. “Het is voor jonge ondernemers belangrijk om een ruimte te delen met andere ondernemers.”

Jeugdcentrum Kavka lanceerde op zaterdag 16 april haar nieuw project ZOLDER. Dat project, gevestigd op … de zolder van Kavka, wil jonge ondernemers een werkplek geven vergelijkbaar met een bar d’office. Ze kunnen er terecht voor coaching en andere vragen bij het opstarten van hun onderneming.

“Met ZOLDER willen we het project BAAS uitbreiden”, vertelt projectmedewerker Esther Hoedemakers. Jonge ondernemers krijgen momenteel bij BAAS ondersteuning voor het opstarten van hun eigen onderneming. “Nu kunnen ze daarvoor ook bij ZOLDER terecht”, gaat Hoedemakers verder.

Jonge ondernemers kunnen gedurende zes maanden een eigen plek krijgen op ZOLDER. “Het is belangrijk dat ze een gedeelde ruimte hebben met andere starters”, legt Hoedemakers uit. “Zo kunnen ze ideeën uitwisselen en andere ondernemers leren kennen.”

Laagdrempelige begeleiding

ZOLDER biedt jongeren ook meer dan alleen een plek voor hun start-up. “We zullen workshops organiseren en experten uitnodigen”, voegt Hoedemakers toe. “Jonge ondernemers krijgen er dus ook begeleiding.”

Die begeleiding is volgens deelnemers van het eerste BAAS-project zeer goed. “BAAS biedt op een lage drempel informatie”, legde Anne-Catherine Geuts uit tijdens het evenement. Ze richtte vorig jaar met de hulp van BAAS haar eigen blog ‘Clo Clo’ op. “BAAS beantwoordt al je vragen, hoe dom ze ook mochten klinken”, voegde Dries Bols toe. Hij bracht via BAAS zijn uitvinding ‘Lifepower’ op de markt. Zijn bvba ontwerpt en ontwikkelt mobiele energieoplossingen.

Voordat de organisatie het nieuw project voorstelde, maakte ze de 20 deelnemers van het tweede BAAS-project bekend. Een deelneemster die niet werd geselecteerd, kreeg toch goed nieuws. Caroline Vanmeir krijgt gedurende zes maanden haar eigen plekje op ZOLDER, waar ze begeleiding zal krijgen en workshops kan bijwonen.

© 2016 – Stampmedia – Matthias Vanherle


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 20/04/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 20/04/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 21/04/2016