reacties (0)


In het kader van de Zomer Van Antwerpen (ZvA) organiseert Captain Boomer in Het Steen een ludieke tocht, i.s.m. dienst archeologie van de stad Antwerpen. Onder de middeleeuwse burcht zou zich namelijk de diepste put van Europa bevinden…

In Het Steen, de burcht aan de Schelde, kunnen avonturiers sinds dinsdag terecht voor een ludieke archeologische rondleiding. Iedereen kan zich tot het einde van de maand aanmelden aan het Steenplein. Onder begeleiding van het artistiek gezelschap Captain Boomer duik je dan de kelders van het Steen in.

Middelpunt van de aarde

De ZvA-voorstelling ‘Skagt’ gewaagt van een diepe put die zich onder Het Steen bevindt. De put zou, in het grootste geheim, naar het middelpunt van de aarde gegraven zijn. “Na de bouw van de kathedraal, die naar de hemel reikte, moest een put de onderwereld dienen“, klinkt het.

Nieuwsgierigheid gewekt, en een euro later start onze tocht aan een draaitrap, die ons leidt naar de kelder van Het Steen. Daar vernemen we wat er vroeger in de kelder gebeurde. De gids leidt ons naar een volgende ruimte, waar een tafel staat met de plannen van de ‘Skagt’ (schacht, red.).

Daarna stappen we in een lift. Via een walkie talkie meldt de gids dat we klaar zijn om af te dalen. Door een luik zien we werkende arbeiders. Die openen een nog lager gelegen luik. We dalen af tot het te gevaarlijk wordt – onze gids leidt ons echter zonder kleerscheuren terug naar het begin.

De rondleidingen (kostprijs: 1) vinden plaats van dinsdag tot en met zondag, van 14 tot 19u. Tussen 16 en 17u is er telkens een pauze. De tocht duurt ca. 20 minuten.

© 2015 – StampMedia – Stefan Lambrechts


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 19/08/2015


Reacties

Plaats een reactie