Op donderdag 28 april gaf de rockgroep Zornik een try-out in het jeugdcentrum Rondpunt 26 in Genk. De groep stelde er zijn laatste album 'Satisfaction kills desire' voor, maar speelde ook ouder werk.

Met de Genkse try-out gaf Zornik het startshot voor de nieuwe Belgische tournee. De groep opende met de laatste single 'Satisfaction kills desire' van het gelijknamige album. De sfeer kwam pas echt op gang toen de groep zijn bekendere, oudere nummers speelde. Het publiek zong luidkeels mee.

100 decibel?

Zanger Koen Buyse vroeg het publiek om allemaal samen meer dan 100 decibel bijeen te roepen. Buyse wil zo zijn ongenoegen uiten over het voorstel van minister Schauvliege. Die wil de geluidsnorm voor concerten beperken tot 100 decibel. Na drie pogingen slaagde het publiek in die opdracht.

Foutjes

Als afsluiter speelde Zornik een van zijn bekendste nummers 'Black hope shot down'. Toeschouwer Tom Lauwens vond dit nummer het hoogtepunt van de avond: "Het was een geweldig optreden, de try-out had gerust wat langer mogen duren." Zanger Koen Buyse sloot af met de woorden: "De band speelde perfect, enkel ik maakte kleine foutjes!"

© 2011 - StampMedia - Tekst: Michaël Vanderheyden, foto: Robbert Van Nes